Verseny és ifjúsági találkozó Kunszigeten

2019.10.28 17:48

Tizenegyedik alkalommal került sor az „Egy iskola - Egy polgárőr” című, szellemet és testet megmozgató napra Kunszigeten. A rendezvényt minden évben a Kunszigeti Polgárőr Egyesület szervezi az ifjú polgárőrök, illetve az utánpótlásukat adó ifjú közösségek számára. A nagy kedvvel, tele ötletekkel, sok helyi segítővel, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség és Kunsziget Önkormányzata támogatásával megvalósult eseményen az idén hét település (Gönyű, Koroncó, Kóny, Kunsziget, Mosonszentmiklós, Nyúl, Tét) kilenc csapata vett részt, (Kóny és Nyúl 2-2 csapatot indított).

A sportcsarnokban felsorakozott ifjakat Németh Csaba, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség titkára, a házigazda Kunszigeti Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte, majd átadta a szót Lendvai Ivánné polgármesternek, aki örömét fejezte ki, hogy ennyi ifjú ember, ennyi, a polgárőrségre készülő fiatal látogatott el a településre és méri össze tudását.

A verseny 9 állomását rotációban teljesítették a csapatok. Voltak szellemi feladatok, mint a polgárőr teszt, az egészségügyi kérdések megválaszolása, teljesíteni kellett ügyességi feladatokat, köztük kosárra dobást, teniszhálóval nehezített kapura rúgást, függeszkedést, „akadálypályát”. De nem hiányzott a kerékpáros ügyesség bizonyítása, a homokzsáktöltés és rakás, valamint a légpuska lövészet sem. A csapatok tagjai vidáman, nagy lelkesedéssel és elánnal vetették bele magukat a „küzdelembe”, mely részben szabadban, részben a sportcsarnokban és a lőtéren zajlott.

Az eredményhirdetésen minden résztvevő csapat emléklapot, minden résztvevő a közlekedésbiztonságot szolgáló és polgárőr ajándéktárgyakat kapott, és kihirdetésre került a csapatok helyezése. Első lett Koroncó csapata, második helyen végzett Kóny egyik csapata, harmadikak lettet a gönyűi ifjak. Tovább nem sorolom, hiszen bár versenyről volt szó, de inkább egy ifjúsági találkozóra hasonlított a rendezvény, ahol különböző települések lányai, fia egymással játszottak, beszélgettek és nem a helyezés, hanem az együttlét volt a lényeg.

Az eredményhirdetés után egy rendőrkutya bemutató következett, majd ifjak és kísérőik jóízűen fogyasztották el az energiapótló uzsonna-vacsorát.

Egy élményekkel teli, hangulatos nap emlékeivel tért haza minden fiatal és kísérő, melyet minden kunszigeti közreműködőnek, támogatónak köszönünk. Reméljük, hogy jövőre elmondhatjuk, tucatnyi emlék köt bennünket Kunszigethez.

Horváth Attila sajtófelelős