Újra eljöttek pénzügyőr barátaink

2021.07.30 17:37

A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közösségének tagjai hetedszer zárják az ősztől nyárig tartó közösségi évüket táborral. A hétből ötödször jöttek el Balatonszepezdre, ahol a bakonycsernyeiek tábora és Gyöngyi néni, kollégái és a „diákmunkások”, továbbá e sorok írója, mint tavasztól őszig tiszteletbeli szepezdi, már (vissza)várják a gönyűi ifiket.  

Idén a közösségnek csak az általános iskolai korú tagjai vesznek részt e csapatépítő, értékelő, kikapcsolódást biztosító táborban. (Az ifjú polgárőrök idén más programokkal töltik a nyarat, amiről majd később beszámolunk.)

A hétfői bevackolás és a Balaton vízminőségének ellenőrzése után este már elkezdődött a játék Zvezdovits Réka (néni) és Csehné Gintli Mariann koordinálásával, ami az egész hetet végigkíséri. A második napon Sári Ferenc helyi erdész vezetésével erdei túrán ismerkedtek az ifik a Balaton-felvidék e részének faunájával és flórájával, majd a hegyről megtekintették a gyönyörű balatoni panorámát. Természetesen a fürdés e napon sem maradhatott ki.

A harmadik napon – kérésemre, amit évekkel ezelőtt először, mint volt NAV-os terjesztettem elő – ismét eljöttek barátaink, a Zala megyei pénzügyőrök, akik immár a NAV Bevetési Igazgatóság állományába tartoznak, de szívesen vállalták újra a fiatalokkal való találkozást. Az intézkedés-taktikai bemutatót követően sikert aratott az egyik elem öntevékeny gyakorlása, amelynél egymást bilincselték a táborlakók. Természetesen a legnagyobb „show” most is a kutya „fellépése” volt, hiszen a jelen lévő Harley, a hű és kiképzett társ, amellett, hogy nagy szimpátiát váltott ki, eredményesen hajtotta végre a kábítószer- és cigarettakeresési feladatokat. Barátaink (Budai Csaba, Nagy Balyi Dénes és Wünsch Gábor pénzügyőr törzszászlósok, valamint Joó Hilda a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense) ígérte, hogy lehetőség szerint, amennyiben engedélyt kapnak rá, jövőre is színesítik a tábor életét és elbeszélgetnek kis és nagy barátaikkal.

Hogy mi történt még és mi fog a hét második felében, azt a résztvevő ifik és koordináló felnőttek később „mesélik” majd el.

Az már az eddigiekből is valószínűsíthető, hogy július 19-től 24-ig tartó tábor idén is betölti funkcióját és az ifik élményekkel feltöltődve érkeznek haza.

 

Horváth Attila egyesületi sajtófelelős