ÚJ HELYEN, DE TOVÁBBRA IS A TELEPÜLÉS BIZTONSÁGÁÉRT!

2023.05.02 17:13

A rövid hír:

A Gönyűi Polgárőr Egyesület új telephelyre költözött.

Cím: 9071 Gönyű, Bem József utca 23.  (A Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény udvara.)

Ami a hír mögött van

Amikor megtudtuk, hogy a korábbi telephelyet el kell hagynunk, mert tulajdonosa megváltozott, először meglepődtünk, aztán felocsúdva nekiálltunk a gondolkodásnak, megoldáskeresésnek. Ebben kiemelkedő szerepe volt – az egyesület vezetése mellett - Gönyű község Önkormányzatának.

Az Önkormányzat - az adott lehetőségeit mérlegelve - területet biztosított a mobil épületeinknek (konténer iroda és garázsok) és a költözéshez szükséges feltételeket is részben megteremtette.

Az egyesület vezetése megtervezte és a polgárőrök, illetve önkormányzati képviselő és „tiszteletbeli polgárőr” hathatós, kétkezi kivitelezésében megvalósította, a régi telephelyen álló mobil építmények kiürítését, szétszerelését, az új helyen az alapok elkészítését, az elemek, illetve a konténer átszállítását, felállítását, takarítását. berendezését.

Ez a nem kis feladat, amellett, hogy új telephelyünkön remélhetőleg hosszú ideig „meg tudjuk vetni lábunkat” és tovább tudjuk fejleszteni elhelyezésünket, jó fokmérője volt az egyesület falu közösségébe történő beágyazódásának, elismertségének, megbecsülésének. Úgy érezzük a „műszer” nagyon jó értékelést mutatott.

Ezt bizonyítja – a már említett képviselői, tiszteletbeli tag segítségen kívül – az Önkormányzati Kft., illetve vezetőjének, a konténerszállítást megvalósító személynek és az Alapintézmény vezetőjének, munkatársainak hozzáállása. (Munkájukat helyi fórumainkon név szerint megköszönte az egyesület vezetője.)

Polgárőreink az említett megbecsülésnek megfelelve, az új telephely adottságait felfedezve, kihasználva, továbbra is őrködni fognak településünk közrendje, biztonsága felett.

Horváth Attila egyesületi sajtófelelős