Továbbképzés Győrben

2015.02.24 07:54
Január 16-án, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság előadótermében tartották a 2015. év első, polgárőrök számára szervezett továbbképzést.  A folyamatosan növekvő feladatok megkövetelik a polgárőröktől, hogy  többek között jogi, katasztrófavédelmi, kriminalisztikai, baleset és bűnmegelőzési területeken is bővítsék tudásukat, naprakészek legyenek a szolgálatuk ellátása során.
  Az esemény fővédnöke, Csizmadia Gábor megyei rendőrfőkapitány nyitóbeszédében köszöntötte a megjelent polgárőr egyesületek elnökeit, képviselőit, rávilágított a hasonló oktatások, továbbképzések fontosságára, kifejezte köszönetét és örömét, hogy a polgárőrökkel összefogva folyamatosan javul a megye bűnügyi statisztikája, egyre több bűncselekményt sikerül felderíteni.
  Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is köszönötötte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy a 160 főt befogadó teremben még pótszékeket is el kellett helyezni, olyan nagy számú polgárőr tisztelte meg az előadásokat.
 Az oktatás első részében Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő vázolta fel a katasztrófavédelem és a polgárőrség aktuális feladatait. A néhol humoros, egyébkét életszerű és létfontosságú előadást nagy érdeklődéssel hallgatták a meghívottak.
  Az esemény második felében Szollinger János, nyugalmazott rendőr alezredes tartott figyelemfelkeltő előadást a polgárőröket érintő témakörökben. Szó volt a büntetőjogi alapfogalmaktól a migrációs bűnézés sajátosságain át a rendezvények biztositásáig több, érdekfeszítő témakörről. A mindenképpen hasznos és érdeklődésre számot tartó rendezvényt remény szerint több hasonló témájú is követi a 2015 évben.
 
Takács Krisztián