Tisztitsuk meg környezetünket!!!!

2023.05.02 17:13

A Soproni Polgárőr Egyesület Gépjármű Felderítő csoportja, mint az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítő Tagozatának tagjaként működik. 2002-ben Orfűn több más csoport mellett, alapító tagként vettek részt a tagozat létrehozásában. Azóta egyre újabb, kifinomultabb technikákra váltva jelentős eredményekkel értek el a helyi, és országos felderítő akciókban. Mindezt teszik a rendőrséggel való közös szervezéssel, és a Polgárőr Törvény előírásai alapján.

Az új rendszámokra való áttéréssel, és a 3G technika megszünése miatt szükségessé vált egy korszerűbb rendszer beszerzése, amit pályázat útján sikerült az egyesületnek, egy éjjellátó kamerával együtt.

A Sigmoid-ZsaruCAR kamerarendszer a rendőrség naprakész adatbázisából képes a rendszámok leolvasása után azonnal jelzést adni, ha a tulajdonos vagy a gépjármű körözés alatt áll.  Képes kiszűrni a műszaki vizsgával nem rendelkező, vagy forgalomból kivont gépjárműveket is.

A Sopronban és környékén az utóbbi években nőtt a lakosság száma, ezzel együtt az általuk használt gépjárművek száma is. Az országhatár megnövekedett átmenő forgalma is jelentősen emelkedett, emiatt fokozottabb lett az igény az üzemeltetett gépjárművek ellenőrzésére. Mindez a helyi rendőrhatóság igénye is.

Természetesen több médiumon és felületen keresztül tesszik közzé modern technikájuk regionális, és országos akciókban való megjelenését. A rendőrség állományával közös akcióik nagy mértékben segítik a szabályos közlekedést, a közlekedésbiztonság maradéktalan érvényesülését.

Jelenleg egyesületünk kibővitett csoportjának tagjai számára tartunk felkészítési gyakorlatot, hogy igény esetén felkészült, professzionális létszámmal tudjanak részt venni a közlekedésbiztonsági akciókban. Természetesen emellett a városi kapitányság járőreivel is tartunk közös akciókat, melyben fontos szerep jut a Sigmoid-ZsaruCAR kamerarendszernek is.

Sopron, 2023.04.30.

 

   Török László, Soproni Polgárőr Egyesület ügyvezető-alelnök