Tavaszköszöntő Polgárőr Nap Koroncón

2014.03.22 14:11

Tavaszköszöntő Polgárőr Nap

Tavaszköszöntő Polgárőr Napot tartottak március 22-én Koroncón.  A kezdeményezés a Koroncói Polgárőr Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség tenni akarását jelzi. A program egyik fontos sarokkövét a polgárőrség 2014-es programja adta, mely kiemelten kezeli a kistelepülések, külterületek, a tanyavilág közbiztonságát.

A rendezvény az összefogás, kapcsolattartás előtérbe helyezését is képviselte. A meghívott önkormányzati tisztviselők, polgármesterek, a polgárőrség helyi szervezetének képviselői, helyi vállalkozók és a település lakossága kiemelt fontosságúnak érezte ezt a találkozót. Megtisztelő volt Tóth István kormánymegbízott jelenléte, aki sokadszorra biztosította támogatásáról a polgárőr szervezeteket.

Gangl András, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke meglepetésként két felszerelt kerékpárt adományozott és adott át Madarász Istvánnak, a Koroncói Polgárőr Egyesület elnökének. Az elnök úr méltatta a településen szolgálatot teljesítő polgárőrök áldozatos munkáját és sok sikert, jó egészséget kívánt a jövendő feladatok ellátásához.

A nap folyamán bemutatkozott a megye lovas polgárőrsége és a Nádasdy Huszár Hagyományőrző Bandérium is. A látványos gyakorlatok után minden kedves érdeklődő vállalkozhatott egy kis lovaglásra, melyben természetesen a kisebbek képviseltették magukat nagyobb számban.

A jó levegő, a mozgalmas programok hatására a megéhezett résztvevők a tábori konyha irányába irányították figyelmüket. Itt készítette el Endrei Lóránt és családja, valamint Gaál Tibor és Sárközi Béla Tibor azt a két, egyenként 130kg-os sertést, amelyeket Kovács György koroncói  vállalkozó adományozott a rendezvény számára.

A rendezvény egészen a kora esti órákig folytatódott, a sok dicsérő és pozitív hangvételű visszajelzés hatására a szervezők és a vezetőség megállapodott a rendezvény jövőbeni folytatásáról is.