Tanévnyitó ünnepség Sopronban

2014.09.08 10:43

Országos Tanévnyitó Sopronban

 

 

Idén Sopronban tartották augusztus 29-én, péntek délután a már megszokott országos tanévnyitó ünnepségek keretében a  rendőrség  és a polgárőrség biztonságos közlekedésre nevelő, és bűnmegelőzési programjainak ismertetését a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. 

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, az ORFK Rendészeti Főigazgatója mutatott rá az ifjúságot védő akciók fontosságára, melynek eredményei évről évre jobbak.

Az ORFK részéről 4 db kerékpárt adott át ajándékként a tanulóknak.

Az „Iskola Rendőre” program keretében 2800 oktatási intézményben 2200 rendőr és polgárőr segíti a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését.

A szeptemberi iskolakezdés első hónapját a rendőrség a polgárőrökkel közösen is segíti, ott vannak az iskolák környékén és segítenek a közlekedésben részt vevőknek.

Zámbó Péter az OPSZ szakmai alelnöke ismertette a rendőrség és polgárőrség, mint köztestület, illetve mint stratégiai partner fontosságát a bűnmegelőzésben. Biztatta a fiatalokat, hogy a mostani egyenruhások barátságosak, és nyugodtan fordulhatnak problémáikkal hozzájuk.

Az ORFK helyettese informálódott Fodor Tamás polgármesternél a helyi polgárőrség tevékenységéről, aki elismerően szólt a Soproni Polgárőr Egyesület munkájáról és a megnövekedett feladatok elvégzéséhez  további támogatást helyezett kilátásba.

Az ünnepélyes megnyitón meghívottként az OPSZ képviselőjén kívül részt vett a GYMS Megyei Polgárőr Szövetség részéről Török László elnökségi tag, járási képviselő, valamint Víg József Attila, SPE elnök.

Az ünnepség ideje alatt az iskola környékén a forgalomirányítási feladatokat a soproni polgárőrök látták el.

 

Sopron,2014.08.30.

 

                                                      Török László

                                            SPE alelnök, MPSZ eln.tag, jár.képv.

                                                     30/3855732