Szolgálati gépjármű Vámosszabadinak

2021.02.27 12:43

Jó emberek jó járművel, jóval hatékonyabban

- Jó érzés olyan jó emberek között lenni, akik saját kényelmükről lemondva hajlandók áldozatot vállalni, tenni a közjóért – mondta Nagy István agrárminiszter Vámosszabadin, a helyi polgárőr egyesület „gépjármű avatóján”, a gépkocsi szimbolikus átvételén.

A Vámosszabadi Polgárőr Egyesület a Magyar Falu Program keretében – még 2020-ban – pályázatot nyújtott be Suzuki Vitara terepjáró beszerzésére. Karácsony előtt az egyesületet nagy öröm érte, megérkezett számlájára a megítélt támogatás, melyből idén realizálódott az autó megvásárlása, matricázással a járőr autó profil kialakítása.

2021. február 26-án, az autó ünnepélyes használatba vételén, Vámosi Elek Balázs, az egyesületi elnök köszöntője után Csaplár Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a közbiztonság érték. A biztonságérzet megőrzéséhez, a megnövekedett feladatokhoz a polgárőrök önkéntes munkája mellett szükségesek a megfelelő, korszerű eszközök is. Ma ismét előre lépett a megye egyik egyesülete, melyért köszönetét fejezte ki Nagy István agrárminiszternek.

Nagy István a bevezetőben írtakat többször is hangsúlyozta és örömét fejezte ki amiatt, hogy Vámosszabadi polgárőr egyesületének mobilitása - mely fontos a község fekvéséből adódó migrációs feladatok és a külterületi (mezőn, határban lévő) értékek védelmi miatt is – korszerű eszközzel javult.

A Kormány, amely stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget, a 2018-ban elindított Magyar Falu Program keretében is lehetőséget teremtett a polgárőr egyesületeknek arra, hogy eszközeiket bővítsék. Ezzel részben „honorálja” az áldozatkészséget, részben hatékonyabbá teszi a köz szolgálatát.

Vámosi Elek Balázs a további sikerekre, illetve az autóra koccintás előtt elmondta, hogy ők is, mint sok más egyesület, hosszú utat jártak be, míg a gyalogos szolgálattól, az olyan autón keresztül, amely ugyan nem ázott be, de a lábuk szinte kilógott, eljutottak a Suzuki terepjáróig. Köszönik a lehetőséget, mely hozzájárul szolgálatuk még jobb teljesítéséhez.

Horváth Attila sajtófelelős

(A fotókat Horváth Attila készítette.)