Szolgálati gépjármű átadás Écsen

2023.01.22 10:45
Új szolgálati gépjárművel, egy Suzuki Vitarával gazdagodott az Écs Polgárőr Egyesület. Az átadó ünnepségen az egyesület elnökének, Sáriné Kocsis Mariannának a meghívását elfogadva részt vett Sallai Bence, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal sajtófőnöke, Funk József, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke, Valiczkó Mihály, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség alelnöke, Pannonhalma járás koordinátora, Tóth Károly rendőr őrnagy, a Pannonhalmi Rendőrőrs parancsnoka, Nagy Gergely zászlós, Écs község körzeti megbízottja, Markotics Gábor zászlós, Kovács Péter, Écs község alpolgármestere, dr. Bertalanné Józsa Judit, Écs község jegyzője, valamint az Écs Polgárőr Egyesület elnökségi tagjai és polgárőrei.
Az átadáson a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is birtokukba vehették az autót az écsi polgárőrök. Elnökük köszönetét fejezte ki minden érintett hatóságnak és hivatalnak, akik részt vettek egy álom megvalósulásában. A megyei polgárőr szervezet elnöke méltatta az egyesület erőfeszítéseit és önzetlen munkáját, megköszönve áldozatvállalásukat. Sok sikert, jó szolgálatot kívánt, remélve és bízva, hogy ezzel a modern eszközzel még hatékonyabb és egyszerűbb lesz a közbiztonság fenntartása Écs közigazgatási területein.
Az egyesület megérdemelten lett gazdagabb ezzel a fejlesztéssel, az így birtokba vett eszköz már kiválóan alkalmas lesz mind a belterületi, mind az erdős, dombos, mellékutakkal átszőtt külterületi járőrszolgálatok végrehajtására. Az egyesület jelenleg 61 polgárőrrel büszkélkedhet, akik aktívan védik településük közbiztonságát, nyugalmát. Ezen feladatok mellett még különböző társadalmi kezdeményezéseket is magukénak tudnak, kezdve a Családi Nap megrendezésétől, a májusfa, karácsonyfa állításon át a közbiztonságot erősítő közlekedési táblák kihelyezéséig. Az écsi gyermekeknek fákat ültettek, a Covid járvány alatt pedig aktívan segítették az érintettek oltáshoz jutását a személyszállításuk megkönnyítésével. A fiatalabb korosztálynak KRESZ oktatásokat is szerveznek, ezzel segítve őket a közlekedésben való biztonságosabb részvételre.
Az écsi polgárőrök által régebben használt Opel típusú szolgálati járőrautó is új gazdára talált, a Szerecsenyi Polgárőr Egyesület örökölte meg, náluk látja el egy ideje a szolgálatot, amit az ottani polgárőrök nagy örömmel fogadtak.
Az átadási ünnepséget állófogadás és kötetlen beszélgetés, ismerkedés zárta.
Kép és szöveg: Takács Krisztián, GYMSVM Polgárőr Szövetség