Színházi élmények Budapesten

2023.06.10 17:42

 

A Gönyűi Polgárőr Egyesület szervezésében 2023. június 4-én egy igazán remek programban vehettek részt az egyesület ifi, ifjabb és idősebb tagjai.

A gönyűi polgárőrség Ifjúsági programja (Ifjú Gönyűiek Közössége) és idősebb társaik, egy autóbuszos kirándulás keretében megnézhették Budapesten a Pesti Színházban a Dzsungel könyvének 1350. előadását. A darabban szerepel falunk büszkesége, Borbiczky Ferenc, (Frenci, ahogy gyerekkorunkban hívtuk). Ő játssza Akela szerepét a színdarabban, immáron több mint 20 éve, töretlen sikerrel.

A kiemelkedő élményt növelte az, hogy, úgy érezhettük, ma csak a mi kedvünkért játszanak, ő és valamennyi színész társa!  Az előadás után néhány percben beavatott bennünket a darabbal kapcsolatos színházi élményeibe, és kedves közvetlenséggel válaszolt a csoport kérdéseire is.

Köszönjük Ferinek és a társulatnak!

A déliutáni program a Természettudományi Múzeumban folytatódott. A múzeum virtuális tanösvényein Noé bárkájában utazó állatokkal, a kertben dinoszauruszokkal, és csodálatos ásványokkal találkozhattunk. A nap végén az élményeket egy finom fagyival koronázta meg a főszervezői feladatokat vállaló Hencz Istvánné.

Ez az alkalom a kirándulás élményén túl, nagyban hozzájárult a szervezet tagjainak jobb együttműködéséhez, az egyestületben dolgozó generációk barátságának elmélyüléséhez, ami segíti a polgárőrök bajtársiasságát, és felelősségteljes munkáját.

Évek óta az egyesület fő célkitűzései között szerepel, hogy a fiatal generációval megismertesse, és megszerettesse azt a felelősségteljes társadalmi munkát, amit az állampolgárok biztonságáért végez.

dr. Bokodi Márta