Suzuki Vitara, a biztonságos útitárs

2018.12.10 17:00

 

Suzuki Vitara a biztonságos útitárs

 

Igazi 21. századi személyautó érkezett a vásárlókhoz idén ősszel a megújult Suzuki Vitara személyében, hiszen megbízható, alacsony a fenntartási költsége, kedvező az ár-érték aránya, értékálló és rendelkezik minden olyan vezetéstámogató rendszerrel, ami a sofőr kényelmét szolgálja és minimalizálja a balesetek kockázatát.

 

Teljesítmény minden terepen

A nagy kedvenc új motorválasztékkal érkezik. A már jól ismert 1,4-es Boosterjet mellett ezres turbóval is elérhető.  A kisebb motor nyomatéka megegyezik egy 1,8-as szívóéval, ezt a nyomatékot viszont már alacsony fordulatszámon is elérhetjük, ez által fogyasztása rendkívül gazdaságos.

Az új Vitara megvásárolható 2 motorváltozatban, 5 és 6 sebességes kézi és 6 fokozatú automata váltóval és természetesen választható hozzá az AllGrip összkerékhajtású rendszer is.

 

Biztonság mindenek felett

Magyarországon a ráfutásos balesetek a leggyakoribbak. A kombinált érzékelős vészfékasszisztens ezek kockázatát igyekszik minimalizálni. A DSBS a szélvédőnél található kamera és lézeres érzékelő segítségével figyelmeztet ütközésveszély esetén, sőt, ha fokozott veszély áll fenn a fékerő megnövelésével vagy akár automatikus fékezéssel is segít elkerülni a bajt.

Gyakori káreset a tolatás közben bekövetkező is. A hátsó tolatókamera az új modellben kiegészül hátsó keresztirányú forgalmat figyelő érzékelővel is. Ez az eszköz 180 fokban figyeli a mögöttünk elhaladó járműveket és vész esetén hang és fényjelzéssel figyelmeztet.

 

Megbízható társ a hosszú utakon

Az adaptív tempomat a hosszú utakon hasznos, hiszen képes a sofőr által beállított állandó sebesség tartására, ha halad előttünk egy jármű, ahhoz igazítja a sebességet, lassít, ha szükséges, majd újra felgyorsít ha újra tisztává válik előttünk az út.

Ugyancsak hosszú utakon jön jól a sávelhagyás figyelmeztetés és a sávtartás, amely 60 km/óra feletti sebességnél hang és fényjelzéssel valamint a kormány rezgésével figyelmezteti a vezetőt, míg a sávtartó rendszer felismeri, ha az autó elhagyja a sávot és automatikusan korrigál, ezzel megelőzve a kisodródást.

 

Szabályos közlekedés minden körülmények között

A forgalmi jelzéseket felismerő kamera figyelemmel kíséri a sebességkorlátozásokat vagy akár a behajtást tiltó táblákat is és megjeleníti azokat a műszerfal középső színes kijelzőjén, így biztosítva, hogy mindig könnyedén betarthassunk minden közlekedési szabályt.

 

A fenti újításoknak köszönhetően a Vitara minden tekintetben biztonságosabb, vezetőközpontúbb autóvá vált. Tette mindezt úgy, hogy a korábbi értékeiből (megbízhatóság, alacsony szervízigény, tágas terek, jó használhatóság) sem adott lejjebb.