Sok munka áll mögöttük és még hosszú út áll előttük

2022.11.29 18:02

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség Kutyás Tagozatának vezetője találkozóra, rövid visszatekintésre, a végzett munka elismerésére hívta meg tagjait, a megyei szövetség örökös és jelenlegi elnökét.

A november 26-i esemény megnyitójában Funk József megyei elnök többek közt elmondta, hogy örül a tagozat létrejöttének és annak, hogy jó irányba fejlődik a csapat. Kiemelte a bemutatók fontosságát, sikerét, ahol már gyerekkorban igyekeznek megfogni a résztvevőket. Teszik ezt sikerrel, ezt bizonyítják a csillogó szemek.

A megyei vezetés nevében megköszönte a kutyás polgárőrök és a támogatók és nem utolsó sorban Borsó Roland, a Kutyás Tagozat vezetőjének agilis, szervezői, vezetői munkáját.

Borsó Roland visszatekintésében kitért arra, hogy már a 200-es években voltak kísérletek a megyei kutyás szolgálat megszervezésére, de akkor ez a megfelelő jogi háttér hiányában nem tudott megvalósulni. 2019-ben, az akkori megyei elnökkel folytatott beszélgetés és 2020 februárjában 3 kutyás egység sikeres vizsgája eredményeként, Csaplár Zoltán megyei elnök és Molnár Zoltán, az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozata elnökhelyettese koordinálásával létrejött a megyei tagozat. Megkezdődött a leendő kutyás polgárőrök toborzása. Ennek, valamint az alapos felkészítésnek köszönhetően az ez év áprilisában szervezett vizsga eredményeként már 7 kutyás polgárőr lát el szolgálatot.

Bemutatóikkal igyekeznek a fiatalokat megfogni és pár év múlva a tagozatban szeretnék őket viszontlátni.  Lehetőséget kaptak arra, hogy a mórahalmi Országos Polgárőr Napon is bemutathatták felkészültségüket.

- Az országban legnagyobb létszámban látunk el szolgálatot, sőt a két legfiatalabb kutyás, Borsó Bettina és Hudák Dominik is a megyei csapat oszlopos tagja, akik fiatal koruk ellenére többször bizonyították, hogy képesek felelős döntéshozatalra – mondta Borsó Roland

A Tagozat vezetője elmondta, hogy szüksége van a kutyás polgárőrökre, hiszen a polgárőr és egy határozott kutya párosa nagy visszatartó erővel bír. A közrend, közbiztonság érdekében 681 óra szolgálatot teljesítettek.

Befejezésül megköszönte a Megyei Szövetség és az egyesületek vezetőinek támogatását, a kutyás polgárőröknek pedig azt, hogy nem kevés időt és pénzt rááldozva KUTYÁS POLGÁRŐRÖK lettek és erős csattá kovácsolódtak.

Csaplár Zoltán örökös elnök szintén visszaemlékezett az alakulás körülményeire és kiemelte a kutyás szolgálat fontosságát, visszatartó erejét.

Ezt követően a Megyei Szövetség elnöke oklevéllel köszönte meg a támogatók – Borsóné Anczenberger Edit és Kollár Ildikó – munkáját. Rajtuk kívül a távol lévő Kolerics Péter is ilyen köszönetben részesült. A kiváló munkát elismerő plakettet Csiba Lászlóné, Hudák Dominik és Kocsis József kutyás polgárőrök vehették át. További három fő (Baranyai Tibor, Borsó Bettina és Horváth Győző) nem tudott részt venni a találkozón, de ők is ebben az elismerésben részesültek.

Borsó Roland eredményes, kiváló tevékenységét üveg plakettel ismerte el a Megyei Szövetség, melyet Funk József adott át.

A tagozatvezető pedig ajándékkal köszönte meg csaplár Zoltán és Funk József támogatását és Horváth Attila tagozatot ismertető, népszerűsítő sajtómunkáját.

 

Horváth Attila