Sok kicsivel a gyógyulásért

2022.02.16 10:11

Az „ÉCS” Polgárőr Egyesület 2021 őszén elhatározta, hogy a környezettudatosság fokozása céljából kihelyezett kupakgyűjtőkben összegyűlő kupakokat szeretné egy jó cél érdekében felajánlani. Rövid keresgélés után meg is találta azt a kisfiút, akinek erre most szüksége van. Az egyesület elnöke felvette a kapcsolatot az édesanyával, aki örömmel fogadta a felajánlást.

A mosonszentmiklósi család és az egyesület tagjai 2022. február 5-én, hosszas egyeztetés után (a járványhelyzet sokszor közbe lépett) végre személyesen is találkozhattak. Bence és családja éppolyan izgatottak voltak, mint az egyesület képviseletében megjelentek. Közösen elindultak az écsi templomot jelképező kupakgyűjtőhöz, majd együtt mentek tovább a Harangláb-ligetbe, az ott álló, haranglábat ábrázoló kupakgyűjtőhöz. Bence mosolyogva kérte édesanyját vegye ki az autóból, mert együtt szeretné kiszedni a kupakokat az egyesület tagjaival. Bencét elvarázsolta a táj szépsége, a domb tetején álló eredeti harangláb és kereszt, melynek tövében a még téli álmot alvó játszótér áll. Mindjárt meg is beszélték, hogy a következő alkalommal Bencét és szüleit az egyesület tagjai felkísérik a dombra és együtt mennek a játszótérre. Rengeteget beszélgettek, terveket szövögettek, majd elindultak az egyesület irodájához. Itt a már eddig összegyűjtött kupakokat rakták az autóba.

Bencénél három éves korában diagnosztizálták a gerincvelői izomsorvadást. Az egyesület minden egyes kupak összegyűjtésével a mindig mosolygós kisfiú gyógykezelését szeretné támogatni. Az egyesület elnöke felkérte Bencét tiszteletbeli ifjú polgárőrnek.

Itt szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki akár csak egy darab kupakkal is hozzájárult egy kisfiú álmai eléréséhez.

Kérem Önöket, aki eddig is tette, az folytassa a gyűjtést, aki még nem tette, csatlakozzon a szorgos kupakgyűjtők táborába, gyűjtse külön a kupakokat, és helyezze a kihelyezett kupakgyűjtőkbe.

Minden kupakra szükség van. Ismét bebizonyosodott, hogy SOK KICSI SOKRA MEGY!

 

Sáriné Kocsis Marianna

„ÉCS” Polgárőr Egyesület

elnök