Sikeres Perjési Frigyes középiskolai járőrverseny

2017.10.01 11:47

A Felső-dunai Vízi Polgárőr Egyesület az elmult hét szombatján, a Kunszigeti szabadstrand területén, évek óta ismételten megrendezésre kerülő Perjési Frigyes Emlékversenyt bonyolított le sikeresen. / Rerjési Frigyes a Felső-dunai Vízi Polgárőr Egyesület egykor alapító elnöke./

A verseny fővédnökei Csizmadia Gábor r. altábonok, Győr-Moson-Sopron m-i rendőrfőkapitányság vezetője, és Csaplár Zoltán a Gy-M-S m-i Polgárőr Szövetség Elnöke voltak.

Az ünnepélyes megnyitón házigazgaként Lendvai Ivánné polgármester asszony – akinek a rendezésben nyújtott segítségét ezúton is köszönve - üdvözölte a vendégeket, a versenyzőket, és a szervezőket.

Tájékoztatást adott Kunsziget történetéről, hagyományairól, fejlődéséről, jelen hétköznapjairól.

A versenyzőknek sikeres, sérülésmentes küzdelmet kívánt.

Csaplár Zoltán elnök úr beszélt a középiskolai testedzés, az állóképesség fontosságáról a versenyzés, a versenyszellem szépségéről.

Megemlítette ezen rendezvény szerepét, hozzájárulását sportcélú, a rendvédelmi, és rendészeti középiskolák képzésében.

Polgárőr rendezvény kapcsán szólt a polgárőrök szerepéről, fontosságukról a mindennapi életben, az ifjú polgárőrök szerepéről, mint az utánpótlás letéteményeseiről.

A nevezett, regisztrált 24 versenyző, a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrumot 2 csapattal, a csornai Hunyadi Gimmnáziumot és Szakközépiskolát 2 csapattal, győri Bercsényi Szakképzési Centrum Közlekedési és Sportiskolai Szakkgimnáziumot 2 csapattal, a Bláthy Ottó Szakgimnázium és Szakközépiskolát Tatáról 1 csapattal, és a BMSC Thán Károly Ökoikola Gimnáziuma, Szakkgimnáziuma, és Szakközépiskoláját Budapestről 1 csapattal képviselték a diákok.

A 10 órakor rajtolt az első versenyző,  a 6 akadállyal  nehezített  500 méteres szakaszon.  A gyakorlógránát dobás, az alacsonyépítésű akadály alatti kúszás, a gumiabroncsfutás, az akadálykerüléses zsákbafutás, a fügőleges kötélmászás, a vizszintes lajhármászás során begyűjtött hibapontok széthúzták a mezőnyt.

Kocogás a 800 méterre lévő kunszigeti lőtérre, ahol a verseny izgalommal várt kispuskás fekvőhelyzetű lővészete zajlott.

 

Kocogás vissza az akadálypájára ahol a vízi esemény keretében vízből mentés imitálásaként mentőgyűrű dobása majd, 3 fős csapatok evezőscsónakkal 100-100 m hosszon, folyásiránnyal szemben, majd folyásirányban bólyakerülést végezetek időméréssel.

A vízi esemény előírt biztosítását a Győri Városi Kapitányság járőrhajójával végezték.

Az eredményhirdetés során Dr. Rácz Sándor a FEDU elnőke köszönetet mondott Csintalan Zoltán alelnöknek és polgárőr egyesület tagjainak a verseny előkészítéséért, lebonyolításáért.

A dobogós helyezetteknek járó serlegeket és az okleveleket Csaplár Zoltán elnök úr, az érmeket Németh Csaba a megyei polgárőr szövetség titkára adta át.

Első helyezett: a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum 1. sz. csapata.

Második helyezett: a csornai Hunyadi Gimmnázium és Szakközépiskola 1. sz. csapata.

Harmadik helyezett: a Bláthy Ottó Szakgimnázium és Szakközépiskola Tatáról.

 

Az bográcsgulyás ebédet Kitlinger Lajos készítette a helyszínen, mindenki megelégedésére.

A jó hangulatú versenyről távozó diákok, oktatók jelezték, megígérték, -egy év múlva újra itt leszünk.

 

 

Fényképek:

3353 Ünnepélyes megnyitó / Németh Csaba, Dr. Rácz Sándor, Csaplár Zoltán

                                               Lendvai Ivánné

3421 Első helyezett:      Szombathelyi 1. sz.csapat