Sárfi Éva 2. lett!

2014.05.28 00:14

 

Kiváló eredményt ért el megyénk első számú lovas polgárőre, Sárfi Éva, aki a Kisalföld Vágtán 2. helyezést ért el és ezzel bejutot a Nemzeti Vágtába.

Sárfi Éva élménybeszámolója a Kisalföld Vágtáról:
A reggelünk állatorvosi vizsgálattal és... sorsolással kezdődött, melyben eldőlt, hogy az előfutamon már egy nagyon komoly ellenféllel kell megmérkőznünk,
a tavalyi balatoni vágta győztes majd a nemzeti vágta középdöntős lovával. Kemény küzdelem árán szereztük meg az első helyet, így bejutottunk a döntőbe.
A rajtunk nem volt túl jó, későn ugrottunk ki, a fenti kanyarban épphogy el tudtunk kerülni egy bukást, ugyanis az előttünk lévő lovas nekicsapódott az oszlopnak
és leesett, az utolsó előtti kanyarban beszorultunk, és nem tudtunk előzni, így lovamat vissza kellett hogy fogjam, hogy kis lemaradással a külső ívre tudjunk menni.
Így már csak egy ló előzésére volt elegendő időnk, sajnos a másik lovat már csak a célvonalnál tudtuk utolérni. Így a Kisalföld Vágta 2. helyezettjeként bejutottunk
idén is a budapesti Nemzeti Vágtára Lázi színeiben. Nagyon büszke vagyok a lovamra, hatalmas hátrányt küzdött le, és teljes szívéből megtett mindet a győzelemért.

Néhány sor Éváról:

Sárfi Éva vagyok 25 éves egyetemista. Szüleimmel és testvéreimmel 1996-ban költöztünk Lázira. Igaz, hogy nem itt születtem, de ide jártam iskolába itt nőttem fel, ma már büszkén mondom Lázi lakosnak magamat.
Római Katolikus családból származom, jelenleg a Nyugat Magyarországi Egyetem mezőgazdasági mérnöki kar hallgatója vagyok.
3 évig voltam a Lázi Község Kultúrájáért Alapítvány tagja; 8 éve vagyok falunk polgárőre.
2013. decemberben csatlakoztam a Lázi Polgárőr Egyesület Lovas Tagozatához, mint lovas polgárőr. A Lázi Lovas Klubbot megalakulásától vezetem.
8 éves korom óta lovagolok, eleinte a ló szeretete majd később a lovassport iránti kíváncsiság ösztönzött. 8 éve már saját lovam is van, neve: Roy.
2009 óta kistérségi lovas versenyeken méretettük meg magunkat lovammal.
Az egyre gyakoribb sikereinken felbátorodva 2011-ben elindultunk a Kisalföld Vágtán, ahol az előfutamon a 2. helyezést értünk el.
2012-ben újra próbálkoztunk, itt már sokkal jobb eredménnyel, hisz a Vágta 2. helyét mondhattuk magunkénak, ami tovább juttatott minket a Budapesti Nemzeti Vágtára ahol a középdöntő 4. helyével büszkélkedhettünk.( ez a 72 lóból a 6. legjobb eredmény volt) 2013-ban újra elindultunk a Kisalföld Vágtán ahol ismét 2. helyen végeztünk így újra bejutottunk a Nemzeti Vágtára. Az erős mezőny, a lovam és a saját előző napi sérüléseink miatt, a középdöntő 2. helyét sikerült megszereznünk, így már csak egy lépés választott el bennünket a döntőbe jutáshoz.
2011-2012 és 2013 évben Győrság színeiben indultam, 2014-ben szeretnénk újra megpróbálni, lovas polgárőrként Lázi színeiben.