Polgárőrök és rendőrök találkozója Győrben

2016.02.23 11:25

2016.02.13-án, szombaton a Győri Rendőrkapitányság adott otthont annak a koordinációs értekezletnek, amelyen jelen volt Váczi Attila r. alezredes megbízott parancsnok, és Csaplár Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is. 

A koordinációs értekezletet Madarász István, Győr és környékének koordinátora szervezte meg. A rendezvényen 15 egyesület vett részt, és hallgatta végig a szakemberek előadásait. A megjelenteknek kifejtették, milyen nagy szerepe van a településen az önkormányzatok támogatásának a helyi polgárőr egyesületek felé, hiszen minél szorosabb az együttműködés, annál hatékonyabb a munka, és a fejlődés. 
A győri rendőrök gyakorlati példák sorával vázolták és mutatták meg, hogy a polgárőrök közterületi járőrszolgálatuk, figyelőszolgálatuk, illetve jelzőőri tevékenységük alkalmával hogyan viselkedjenek egy-egy, akár veszélyes szituációban, tevékenységükkel miként segítsék a rendőrök munkáját. Csaplár Zoltán megyei elnök elmondta, hogy a polgárőrök a baleset-megelőzés, áldozatvédelem, környezetvédelem területén végzett tevékenységükkel, valamint a településükön elhelyezett térfigyelő kamerák által rögzített felvételek rögzítésével, elemzésével jelentős szerepet vállalnak az ott lakók szubjektív biztonságérzetének növelésében. A találkozót mindkét szervezet hasznosnak értékelte, és annak jövőben történő folytatásáról is megállapodtak.

Madarász István, megyei elnökhelyettes