Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért

2020.09.12 19:51

Annak érdekében, hogy az élhető, egészséges környezetért újabb területen is tudjunk tenni, közreműködni, megyénkből Valiczkó Mihály Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke, Magyar Zsolt győrasszonyfai, valamint Kovács Albert és Újhelyi Jácint gönyűi polgárőr részt vett az Agrárminisztérium támogatásával, az OPSZ és Baranya Megyei Polgárőr Szövetség szervezésében megvalósult, "Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért" című fórumon.

A rendezvényre szeptember 11-én, Pogány Repülőterén került sor.

Felkészült – meghívott és OPSZ-es - szakemberek segítségével a fórumon felelevenítésre került az OPSZ „POLGÁRŐRÖK A PARLAGFŰMENTES TELEPÜLÉSEKÉRT” programja, ismertetésre került a 2020. évi parlagfű szezon értékelése és annak tapasztalatai, a parlagfű elleni védekezés fontossága, feladatai és a parlagfüves területek felderítése girokopterrel, repülővel, siklóernyővel, drónnal. A kérdéseket, válaszokat a drónokra vonatkozó egységes EU-s szabályrendszer bemutatása követte.

A résztvevőknek ebéd után lehetőségük volt girokopterrel repülni, illetve kipróbálhatták az elektromos robogókat. Megtekinthették a polgárőr járművek, eszközök kiállítását, a siklóernyő, a girokopter és a drón bemutatót.

A téma áttekintése, a feladatok értékelése és kijelölése, az eszközök bemutatása jól szolgálja majd a polgárőrök e tevékenységet segítő helyi munkáját, mellyel hozzá tudnak járulni lakóhelyük életminőségének javításához, megóvásához.

Horváth Attila sajtófelelős