Polgárőrök a határvédelemben

2020.02.21 09:43

 

 

Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozata 2019. Évzáró Fórumát 2020.február.15.-én szombaton tartotta mórahalmi székhelyén.

A Tagozatba a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség 8 polgárőr  egyesületének 43 fős csapata is bele tartozik, akik 2019.évben 7714 órát teljesítettek határőr szolgálatban, és 1162 közösen végzett szolgálati óra volt a határvédelmi hivatalos szervekkel.

A határterületen működő Határvédelmi Polgárőrök az általános polgárőr feladatokon túl vállalják a migráció következtében elkövethető bűncselekmények megelőzését, az illegálisan a határmenti településeken megjelent személyek felfedezését, észlelését, követését, esetleges feltartóztatását és jelzését a Határrendészet felé. A tagok vállalják az Idegenrendészeti szervek folyamatos tanfolyamain való részvételét. A polgárőrök ezen csoportjának munkája javítja  a lakosság biztonságérzetét és  segíti a határvédelemben résztvevő rendészeti és fegyveres szervek munkáját is.

A Fórumon  kiemelkedő teljesítményük alapján Győr-Moson-Sopron Megye 3 Egyesületéből 3 fő került elismerésre. A Hegyeshalmi Polgárőr Egyesületből Takács Gergely elnöki dicséretben és tárgyjutalomban részesült aki több illegálisan hazánkban tartózkodó személy feltartóztatásában vett részt. Várnai István a Rajkai Polgárőr Egyesület vezetője, Vörös Ferenc a Soproni Polgárőr Egyesület határőr csoportvezetője a migráció területen végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként emlékérem díjazásban részesültek.

 

dr.Túrós András az OPSZ elnöke adta át az elismeréseket aki megjegyezte, hogy a Határvédelmi Tagozat több mint nemzeti érték.

 

Sopron,2020. február 19.

                                              Török László

                          OPSZ Határvédelmi Tagozat eln.tag.régióvezető

                          Győr-Moson-Sopron M.Polgárőr Szövetség alelnök  

                                            határvédelmi referens