Polgárőr vezetők közlekedési képzése Győr-Moson-Sopron megyében

2022.12.13 12:48
Hegyeshalom adott otthont a Győr-Moson-Sopron megyei polgárőr egyesületek közlekedési képzésének. A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség (GYMS-MPSZ) által elnyert KTI pályázat lehetőséget nyújtott arra, hogy a megye polgárőr egyesületeinek vezetői találkozzanak és kiváló előadók, szakemberek által sajátítsák el a KRESZ már meglévő és megújult szabályait, melyekkel szolgálatuk során nap, mint nap találkoznak. Tabi Sándor az OPSZ motoros polgárőr tagozatának vezetője egyebek mellett még az időjárás okozta megváltozott közlekedési körülményekre, rendkívüli eseményekre is felhívta a figyelmet, felkészítve arra jelenlévő kollégáit. Horváth Róbert, az OPSZ alelnöke, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a polgárőrség 12 pontjáról tájékoztatta az egyesületi elnököket, majd Tóth Gyula, az GYMS-MPSZ elnökhelyettese az EDR rádiók kezeléséről tartott útmutatót.
A programot Funk József, a GYMS-MPSZ elnöke vezette le. A képzésen részletezésre került az OPSZ szakmai elnökhelyettese által összeállított, „Ajánlás a közterületi szolgálatot ellátni nem tudó polgárőrök szolgálati formáira” című szakmai javaslat. Funk József pár gondolatban összegezte az idei évben végzett munkát, majd szólt a polgárőrség jövő évre kitűzött céljáról, törekvéseiről. A tájékoztató alapját az országos elnökségi ülésen elfogadott, „Gondoskodó Polgárőr” elnevezésű program anyaga adta. A ’23-as év célkitűzései a szervezet ’22-es évben megkezdett munkájára épülve kerültek meghatározásra.
A GYMS-MPSZ elnöke megköszönte az egyesületek vezetőinek, és a megye összes polgárőrének odaadó, szolgálatkész munkáját, melyet az évben nyújtottak közvetlen és tágabb környezetüknek, szolgálva ezzel hazájukat is. Kérte, hogy a köszönetet az elnökök adják át a megye valamennyi polgárőrének.
Egészséget, kitartást és soha meg nem szűnő bizakodást kívánt a jövőre nézve a polgárőröknek és az egyesületeknek.
Lüvi Funk Alexandra