Polgárőr segítség a szomszédos megyének

2019.02.18 08:26

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség területén működő 3 db gépjárműfelderítő berendezés egyik tulajdonosa és üzemeltetője a Soproni Polgárőr Egyesület. Az egyesület a  tulajdonában levő SIGMOID-ZsaruCaR Galaxy Camera rendszerű felderítő berendezésének teljeskörű felújító szervizelése alatt szponzori támogatással új berendezést vásárolt. A feleslegessé váló felújított  régi berendezést az egyesület a Komárom-Esztergom megyei Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesületnek adományozta, olyan megyének ahol még nem volt egyetlen ilyen berendezés sem.

A Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület elnöke Rezes Róbert megkereste Török Lászlót  a Gy-M-S Megyei Polgárőr Szövetség alelnökét, az OPSZ Gépjárműfelderítő Tagozat Nyugat-dunántúli vezetőjét és felkérte hogy 1 gépjárműfelderítő egységgel vegyen részt  a február 14.-én Tatán rendezendő összehagolt közlekedésbiztonsági akcióban. A részvételre a Soproni Polgárőr Egyesület gépjármű felderítő Csoportja lett kijelölve, akik egyben átadták a felújitott  berendezést használatra a Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség képviselőjének.

A Tatai Rendőrkapitányság és a helyi Polgárőrség szervezésében és közreműködésében az akcióban  igy  a Soproni PE segítségével a felállított 2 db ellenőrzési helyen az 1315 db ellenőrzött gépjárműből 4 db műszaki vizsgával nem rendelkező gépjármű vezetője ellen történt hatósági eljárás.

A Gy-M-S M Polgárőr Szövetség fontosnak tartja a megyén kívüli polgárőr szervezetek támogatását is!!

 

Sopron,2018.02.16.

 

                                        Török László

              Gy-M-S Megyei Polgárőr Szövetség alelnök