Polgárőr-rendőr akciónap Nyúlon

2014.06.30 15:48
A Nyúli „Bűnmegelőző” Polgárőr Egyesület 2014.június 13-án 17.00 -21.00 óráig összevont polgárőr-rendőr akciónapot tartott, tekintettel a kezdődő vakációra, a 82-es számú főút melletti megnövekedett forgalomra és az egyre növekvő idegenfo...rgalomra. Az egyesületünk az akció megszervezésében segítséget kapott a Pannonhalmi Rendőrőrstől.
Volt kerékpáros, gyalogos, posztos és gépjárművel történő járőrszolgálat. Szinte lefedtük a település közigazgatási területét, beleértve a külterületi ingatlanokat, a gyümölcsösöket, a tanyasi övezeteket.
Az akcióban az aktív polgárőrök mellett részt vett az iskolai polgárőr csoport és az ifjúsági csoport is.
Számszerűsítve az adatokat: jelen volt 38 polgárőr, két polgárőr autó, 6 db saját tulajdonú gépjármű, 2 db rendőrségi gépjármű, 4 fő rendőr.
Meglátogatta rendezvényünket Nyúl község polgármestere, Schmiedt Henrik Úr, valamint a Pilinszky János Általános Iskola igazgatója, településünk képviselője Győriné Csendes Gyöngyi.
Az akció értékelését a sportpályán tartottuk, melyen kiderült, hogy jó hangulatú, fegyelmezett, szervezett szolgálatot teljesítettek a résztvevők. A szolgálat végrehajtása során szórólapokat osztottunk, „hogyan vigyázzunk értékeinkre”, hogyan védjük, óvjuk magunkat.
Környezetünkben ez a típusú megmozdulás egyedinek minősíthető.
A lakosság megelégedéssel nyugtázta, örömmel vette, hogy sor került az akciónapra. Mind a rendőrség, mind a polgárőrség élvezte a szimpátiát.
Szót kell ejteni arról is, hogy a lelkes résztvevőket a nyúli vállalkozók meghívták egy bográcsgulyásra és üdítőre.
A közös szolgálat és közös építkezés jó hangulatú csapatépítéssel fejeződött be.