Polgárőr hírek Győrszentivánról

2017.04.11 10:35

Egyesületünk az elmúlt negyed évben, szinte a nap 24 órájában, biztosította a szolgálatot településünkön. Ez természetesen nem csak aktív járőrszolgálatot jelent, hanem megfigyelést, adatgyűjtést, ügyeleti szolgálatot is. Telefonon folyamatosan elérhetőek vagyunk, hívás esetén azonnal tudunk reagálni. A gyors reagáló képességünk révén az utóbbi időben sikerült több cselekmény felderítéséhez pontos adatokkal, információkkal támogatnunk a rendőrség munkáját. A csapat képzése folyamatosan folyik ebben jelent óriási segítséget a Patent csoporttal kötött együttműködési megállapodásunk. Épp egy intézkedéstechnikai képzés van folyamatban néhány fő részére, akik a kiemelt együttműködési projektben folyamatosan aktív szerepet vállalnak. Az elmúlt időben meghívtak bennünket nyugdíjas klubok: a Barátság Klub Grúber Lajos vezetésével, Régi Barátok Köre Lőke Jenőné vezetésével kötetlen beszélgetésre, melyen beszámoltunk egyesületünk elvégzett munkájáról, megosztották velünk a klubtagok gondolataikat és hogy mit várnak tőlünk. A beszélgetés után mindegyik klub tagjai jó példát mutatva anyagi támogatást nyújtottak egyesületünknek, ezzel is segítve munkánkat, melyet nagy tisztelettel köszönünk nekik.

Együttműködési megállapodást kötöttünk az Esélyt a Győrszentiváni Ifjúságnak Egyesülettel melynek keretében együtt hirdettük meg és kezdtük lebonyolítani a Bűnmegelőzési programunkat, melyet első körben a Váci Mihály Általános iskolában indítottunk. Kapcsolódva az intézmény Békés Iskolák programjához. Ennek keretében minden osztályt két-két gyermek képvisel a fórum jellegű előadáson majd az ott tapasztaltakról beszámol az osztályközösségnek. Az első alkalom április 5.-én volt az első és második osztályos tanulók vettek részt. Minden képzeletet felül múlt a csemeték érdeklődése és aktív részvétele a beszélgetés során. A tavaszi szünet után folytatódik a program a 3-4-5. osztálynak és ezután a 6-7-8. osztályosokat hívjuk beszélgetésre. Az egyesületek részéről a program résztvevői: Dányi Hegyi Diána, Apatoczkyné Oláh Kitti, Varga Tünde és Varga József.

 

Hat fővel részt vettünk a belvárosban rendezett kerékpárverseny biztosításában, mely számunkra is jó lehetőség volt felmérni képességeinket a nyári Ifjúsági Olimpia előtt, hiszen a rendezők már előre jelezték szeretnének felkérni bennünket a rendezvény biztosításában való részvételre.            Szolgálati gépjárműve eddig nem volt egyesületünknek, most elismerve eddigi munkánkat a Megyei Rendőrfőkapitányság állományából tartós használatba kaptunk egy Suzuki Swift személygépkocsit, melyet hamarosan folyamatos szolgálatba fogunk állítani, így már nem csak saját járművel tudunk szolgálatot teljesíteni. A ránk rótt feladatot komolyan vesszük, kérjük Önök is vegyenek komolyan minket, ha bármely a normálistól eltérő dolgot tapasztalnak, azonnal hívjanak minket a meghirdetett elérhetőségeinken így még hatékonyabban őrizhetjük településünk nyugalmát.

Varga József                                                                                                                                                

 Egyesület Elnöke