Polgárőr évértékelő Mecséren (A Police.hu cikke)

2016.02.24 19:12

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség 2016. február 19-én tartotta évértékelő értekezletét Mecséren.

A polgárőrség közbiztonsági érték, kezdte beszámolóját Csaplár Zoltán megyei elnök, aki a későbbiekben ismertette a polgárőrök elmúlt évi áldozatos tevékenységét és értékelte a szervezet által végrehajtott feladatokat. 

Az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, Zámbó Péter hangsúlyozta, hogy a polgárőrség stratégiai partnere a Rendőrségnek. Elmondta, hogy az OPSZ az „önkéntesek” szolgálati megjelenésen, formaruháján túl előtérbe helyezte az elméleti és szakmai képzéseket, melyekre a jövőben nagy hangsúlyt fektetnek. A teljesített szolgálati óraszámok, a közös járőrszolgálatok,az egyedi szolgálati ágak és kezdeményezések alapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség tagjainak áldozatos munkáját példaértékűnek ítélte.

A társszervek részéről elsőként Csizmadia Gábor r. dandártábornok, megyei főkapitány köszönte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nevében az elmúlt évi  „közös” munkát, az összefogást. Értékelte a polgárőrök és rendőrök együttes szolgálatait, a végrehajtott feladatokat, valamint gratulált az elért célkitűzésekhez. Kiválónak ítélte a két szervezet közötti együttműködést és megerősítette a további szakmai támogatást.  

Csaplár Zoltán megyei elnök az ünnepélyes közgyűlést követően kitüntetéseket adott át. A megyei szövetség a két szervezet közötti eredményes együttműködéseként Csizmadia Gábor r. dandártábornok, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya, valamint Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vezetője részére dísztőrt adományozott.

Forrás: Police.hu