Polgárőr Családi Nap Écsen

2023.06.19 05:00

Június 10-én az Écs Polgárőr Egyesület Polgárőr Családi Napot rendezett a településük központjában. Szakmai részről az alábbi egyesületek vettek részt a rendezvényen:

Abony Polgárőr Egyesület, GYMS VMPSZ Kutyás Tagozata, Gyarmat, Sokorópátka, Ravazd, Bakonypéterd, Győrasszonyfa, Szerecseny polgárőr csapata. Az abonyi polgárőröket és fellépőket elkísérte Pető Zsolt polgármester is. A régió lovas polgárőr találkozójára is itt került sor.

A nap egyik első programja volt az écsi újszülöttek fáinak ünnepélyes átadása. 70 fa került elültetésre, ezek szimbolizálják a 2021-2022-ben született kisgyermekeket.

A Családi napon főzőversenyt is hirdettek, az „Écs Vándor fatányér” díj elnyeréséért. A díjat a tavalyi győztes Nagyabonytól lehetett elnyerni. Csodálatos étkek születtek a szakértő ízmesterek által, a kitüntető címet végül Mitró Tamás vezetésével a MI-KISS TANYÁNK Házi ízek nyerte meg, akik kizárólag saját alapanyagból főztek.

Az ebéd után következett a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség Kutyás Tagozatának érdekfeszítő bemutatója. A kutyusok bemutatkozását leginkább a közönség nagyobb részét kitevő gyermekek élvezték. Borsó Roland, a kutyások vezetője játékos, interaktív feladatokkal szórakoztatta őket, volt kötélhúzás a kutyákkal, volt, hogy fekvő helyzetben a pólójukról ették meg a jutalomfalatot a fegyelmezett állatok, de volt tolvaj elfogása és túsz kiszabadításában való közreműködés is. A bemutató ismét azt bizonyította, hogy van jövője és létjogosultsága a kutyás polgárőr szolgálatnak.

A kutyusok után Pannonhalma Város Tűzoltó Egyesülete érkezett a helyszínre, ahol egy égő bálát kellett eloltaniuk, persze mindezt csak bemutató céllal.

  Ezektől eltekintve is rengeteg műsor és program várta a kilátogatókat. Volt KRESZ ügyességi pálya, Íjászat, Kézműves fafaragás Schreiner Károly fafaragó mesterrel, Futura Kaland doboz, ugrálóvár, kosaras hinta, lovagoltatás, sétakocsikázás, könyvszobrászat, TATANKA Racing Team kerékpáros bemutatója, és a legváratlanabb pillanatokban cukorkaeső érkezett a magasból.

Fontos szerepet kapott a színpad is. Itt lépett fel az érdeklődő közönség örömére az Abony város Kéknefelejcs Dalkör, Dr. Barsi Ernő Népdalkör és citera Együttes, a Parázs táncszínház, volt latin táncbemutató és Kvint Operett. Színházi darabot is láthattak a nézők, A Nagyabonyi Színkör Kéri Ferenc Beteg Disznó című darabját adta elő.

A zenei palettát Anetta és a RockMűhely koncertje színesítette, a napot pedig egy hatalmas tábortűz és szalonnasütés zárta.

  Köszönet a rendezvény megszervezéséért és hibátlan lebonyolításáért Sáriné Kocsis Mariannának és az Écs Polgárőr Egyesületnek.