Országos és helyi ifjú polgárőr program összekapcsolódása

2022.02.22 10:21

Két – jelenleg még önálló – program összekapcsolásának előkészítése érdekében megbeszélésre került sor Gönyűn, a polgárőrség – helyi szóhasználattal – bádog irodájában.

A megbeszélésen Funk József a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese és Lüvi-Funk Alexandra az OPSZ Ifjú Polgárőr Tagozata elnökségének tagja, megyei ifjúsági felelős, a Gönyűi Polgárőr Egyesület részéről pedig Újhelyi Jácint elnök, Vízkeleti Zsoltné alelnök, Csehné Gintli Marianna titkár és Horváth Attila megyei és helyi sajtós vett részt.

Az apropót az OPSZ Ifjú Polgárőr Tagozata és a megyei szövetség által szervezett Ifjúsági Centrum átadó ünnepség és találkozó, valamint a gönyűi polgárőrség által szervezés alatt álló Ifjú Polgárőr Nap adta. Az első rendezvényen az ország ifjúsági centrumainak képviselői vesznek részt, a gönyűi programot, pedig a megyei, illetve a szomszéd megye Gönyű környéki ifjainak szervezi az egyesület.

A résztvevők megbeszélték a célt: kapcsolódjon a két rendezvény és a „hivatalos” avatót és szakmai programot követően, másnap a gönyűi programok – az eredeti terv mellett – biztosítsák az országból érkező fiatalok kikapcsolódását, szórakozását, ismerkedését, mely a későbbiekben, országos szintű kapcsolatok révén segítené a polgárőr munkát?

Az első megbeszélésen mindkét „fél” megkapta a maga feladatait és elkezdődött a felmérés, előkészítés, tervezés. Reményeik szerint a május 7 és 8-án megtartandó rendezvény valóra váltja a célkitűzéseket.

Az újabb egyeztetésről, a program alakulásáról a későbbiekben is hírt adunk.

Horváth Attila sajtóreferens