„Nem menő, hanem ciki a szemetelés”

2020.09.17 20:53

Újhelyi Jácint, a Gönyűi Polgárőr Egyesület polgárőrének gondolata és javaslata volt az egyesület vezetése felé, hogy a szemetelés megakadályozása, illetve a helytelen magatartásra történő figyelmeztetés érdekében helyezzen ki az egyesület plakátokat a falu bel- és külterületén.

Az ifjú és fiatal polgárőrök azonnal mozdultak a témára – és megkapva beleegyezést – nekiláttak a javaslat megvalósításának. Hudák Dominik ifjú polgárőr a táblatartókat készítette el, Paál Dorina polgárőr megszerkesztette az energiaitalos plakátot, melyeket a Patronbirodalomban nyomtattak ki és lamináltak. A szemetelni tilos táblákat az Interneten rendelte meg az egyesület.

A kihelyezésre szeptember 12-én került sor. A plakátokat és a táblákat a buszmegállókba, valamint a frekventáltabb helyekre, útvonalak mellé Újhelyi Jácint felügyeletével, Könye Jázmin ifjú polgárőr, valamint a korábban említett két társuk helyezte ki.

Az egyesület tagjai minden évben kiveszik részüket a különböző szervezetek által szervezett szemétgyűjtési akciókból is, de reménykednek abban, hogy e figyelemfelhívó akciójuk hozzájárul a falu tisztaságának megőrzéséhez, javításához.

Horváth Attila sajtófelelős, Gönyü