Mozgásban az élet

2019.10.16 19:47

Október 4-én a Híd Ifjúsági Iroda megkeresése alapján részt vettünk a Time to Move jegyében megrendezett kerékpártúrán, ami a Szigetközbe vezetett. A résztvevőket az Ifjúsági Iroda kérte ki az iskolából.

A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált Ifjú Gönyűiek közül Bodó Péter, Deák Renáta, Kovács Bánk, Pályi Zora, Pánczél Zoltán, Pusztai Vivien vett részt az eseményen, akiket Hencz Istvánné elnök kísért el.

Az igaz, hogy a program Győrből, a Városháza elől indult, de a fiataloknak a Gönyű- Győr-Gönyű távot is meg kellett tenni, így a kihívás nagyobb, de méltó volt hozzájuk és – bár hazaúton már némileg elzsibbadva, de – teljesítették távot.

Az indulás előtt Gönyűn, a Rendőrség udvarán, rövid kerékpárszemlére került sor. Ennek ellenére, biztosan azért, hogy izgalmasabb legyen út, már Dózsa major felüljárónál szétesett egyik fiatal kerékpárjának váltója. Telefonon segítséget kértek Molnár Jenő koordinátortól, aki rögtön jött is, hogy elvigye a rossz kerékpárt és hozzon egy használhatót helyette. Mire odaért, addigra a csapat egyik tagja rosszul lett, így hazaszállításra került a rossz kerékpárral együtt, a pórul járt kerékpáros fiatal pedig folytatta az utat a rosszul lett társ járgányával. Az előzőek miatti várakozás ellenére szerencsésen és időben megérkezett a csapat Győrbe.

A Városháza előtt már 20 fős csoport várta a Gönyűről érkezőket, akikkel elindultak a szigetközi túrára.  11 óra 10-kor érkeztek Dunaszegre, ahol nagyon szép környezetben letáboroztak. Hamarosan hozták a rendelt pizzát, kaptak vizet, üdítőt. Belefért a pihenőbe egy kis játék, kártyaparti, beszélgetés is, majd a társaság visszaindult Győrbe, ahol a helybeliek már megpihenhettek, a gönyűi fiatalok pedig nekivágtak a hazafele vezető útnak.

• Fárasztó program volt, de jól éreztük magunkat - mondta el az egyik résztvevő.

Azt, hogy mi is az a Time to move, megtalálhatja az érdeklődő olvasó a https://tka.hu/hir/12423/time-to-move-fedezd-fel-velunk-europat-2019-ben-is linken.

Horváth Attila sajtófelelős