Motoros polgárőr vizsga a Soproni Polgárőr Egyesületnél

2020.07.09 10:46

A Soproni Polgárőr Egyesülethez jelentkező 12 motoros polgárőr, melyek közül 8 fő saját motorral rendelkező, 4 fő pedig az egyesület tulajdonát képező 2db motorkerékpárt használja július 4-én a soproni SLC pályán sikeresen teljesítette az  Országos Polgárőr Szövetség Motoros Tagozata által előírt, közterületen való motoros szolgálathoz szükséges közbiztonsági vizsgát. A vizsga elméleti és gyakorlati részből állt, melyet minden jelentkező kiválóan teljesített.

A vizsgabizottságot Veszprém megyéből Hajdú Péter, valamint a Zala megyéből érkező Inhóf András, az OPSZ Motoros Tagozatának elnökségi  tagjai képviselték.

Az Egyesület elnökének, Vig József Attilának a meghívására, a vizsgán részt vett dr.Forrai Zsolt r.ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság rendészeti igazgatója, rendészeti rendőrfőkapitány helyettes is.

A délelőtt 9 órakor kezdődő elméleti kresz vizsgalapok sikeres kitöltése után, a gyakorlati vizsga következett.  A 12 polgárőr sikeresen levizsgázott, igy átvehette a 2020 évre kiállított igazolványt, ami feljogosítja őket, hogy közterületen motoros szolgálatot lássanak el egyénileg, és rendőrségi motoros járőrrel együtt is.

A megyei rendőrfőkapitányság képviselője örömét fejezte ki, hogy a megyében is alakult, a rendőrségi motoros szolgálat mellett jól képzett motoros polgárőr szolgálat is, melyet a jövőben, a rendőrség stratégiai partnerének újabb arculataként is igénybe fognak venni.

A vizsgabiztosok megköszönték a vizsgázók alapos gyakorlati felkészültségét, és megállapították, hogy az országban az egyik legtehetségesebb, leggyakorlatiasabb motoros csoporttal találkoztak.

Várhatóan, felkérés alapján a Gy-M-S-M Polgárőr Szövetség területén is hasznos tevékenységet fognak végezni a Gy-M-S Megyei Rendőr Főkapitányság koordinálásával, vezényelt feladatok elvégzésével, közös szolgálatokkal a most frissen vizsgázott, önkéntes munkát vállaló motoros polgárőreink.

Gratulálunk nekik!

Sopron,2020.07.04. 

 

                                             Török László

                     Gy-M-S-M Polgárőr Szövetség alelnök

                                          Járási koordinátor