Mintegy 2000 motoros felvonulásának biztosítása

2022.05.21 20:47

19. alkalommal rendezték meg a hagyományos Nemzetközi Jótékonysági Motoros Találkozó és Rockfesztivált Győrújbaráton.

A rendezvény fénypontja, látványos eleme a motoros felvonulás, mely Győrújbarát, Győr, Győr-Ménfőcsanak területét érintette. Mintegy 2000 motoros vonult fel a Győrújbaráti gyermektábortól, a városon át, az ETO-parkba, majd vissza a táborba.

A 36 km hosszú útvonalon a kereszteződések, körforgalmak, vasúti átjárók és a menetoszlop biztosítása volt a feladat. Három település egyesületének - Baráti Polgárőr Egyesület, Arrabona Polgárőr Egyesület, Szent István Polgárőr Egyesület - polgárőrerei dolgoztak együtt a menet biztosításában. Minden egyesület a saját településén látta el feladatát. A menetbiztosítást végző „rendező motoros polgárőrök” a rendőrség két motoros járőrét segítették. A feladat végrehajtásában 44 fő vett részt.

Győrújbarát területén a megnövekedett látogatottság következtében a rendezvény időtartama alatt fokozott járőrszolgálatot láttak el a Győrújbaráti polgárőrök.

A polgárőrök nagy többsége már az első alaklom óta részt vesz a rendezvény biztosításában, jómagam már tizenkilencedik éve koordinálom, irányítom, a felvonulás biztosítását.

Ennek is köszönhetően a rendezvény sikeresen, eseménymentesen zajlott le.

         Horváth Csaba

Baráti Polgárőr Egyesület

               Elnöke