Megyei Polgárőr Nap

2019.09.13 20:05

„Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Nap

Az érkezők fogadásától, beparkoltatásától kezdve, a résztvevők kényelmes kulturált elhelyezésén, a hangosításon, az étkezés gyors lebonyolításán keresztül, az érdekes, hangulatos, szórakoztató programokig, kiválóan, a korábbi hasonló országos és megyei rendezvények színvonalát felülmúló módon megszervezett napon vehettek részt a polgárőrök Győrszemerén.

A megyei Polgárőr Szövetség elnöke által elmondott összefoglaló, a Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Széles Sándor kormánymegbízott és dr. Forrai Zsolt rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Horváth Róbert OPSZ alelnök által tolmácsolt értékelő, köszönő szavak hangsúlyozták, hogy

• a polgárőrség a Kormány stratégiai partnere,
  • nagy mértékben járul hozzá az ország közrendjének, közbiztonságának megőrzéséhez, a bűnmegelőzéshez,
  • mindebben napi szinten működik együtt a rendőrséggel, katasztrófavédelemmel, vízüggyel, vöröskereszttel, és nem utolsó sorban az önkormányzatokkal,
  • munkájához egyre több eszközt és anyagi támogatást kap a Kormánytól, az együttműködő szervektől,
  • a polgárőrség „szakágai” jól működnek, bővülnek lovas és kutyás járőrökkel, valamint különböző technikai elemekkel,
  • sikeresek a polgárőrség ifjúságért tett intézkedései,
  • örvendetesen nő az ifjú polgárőrök száma,
  • az önkéntes munkát önzetlenül és nagymértékben támogatják a háttérből a családok.

Ennél többet egy – immár hosszú évek óta – jól működő szervezetről talán nem is kell és lehet elmondani. A végzett munkát értékeli, hogy itt és most sem az értékelésben sem a hozzászólásban nem szerepelt olyan terület ismertetése, ahol javulni kell. Ez nem valószínű, hogy véletlen, inkább jelzés értékű.

Az ünnepi rész végén elismerések átadására került sor. Kiemelkedő munkájukért 19 fő vehette át a kiváló Polgárőr és 3 fő a Kiváló Ifjú Polgárőr elismerést.

Emlék pakett elismerésben részesült Kovács Miklós rendőr alezredes és Cséfalvay Attila újságíró.

A Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát 3, az ezüstöt 1 fő, az aranyat 3 fő vehette át.

Szent László emlékplakett elismerésben részesült Tokovicz Árpád a Győrszemerei Polgárőr Egyesület Elnöke, a Megyei Polgárőr Szövetség Elnökségének tagja hosszú éveken át végzett eredményes szervező munkájáért.

A rendezvényen részt vevő polgárőrök drón, lovas és judo, kutyás, motoros bemutatót, mazsoretteket, különböző játékokat élvezhettek és megtekinthették a rendőrség kiállítását, bemutatóját is. De jutott program a lazulni vágyóknak, kórus és szólista szórakoztatta, andalította, énekeltett, táncoltatta meg a nagyérdeműt.

Kiválóan szervezett, hangulatos, fiatalnak, idősebbnek élményt adó nap volt, mely alkalmas volt arra, hogy a polgárőrök szabadságra menjenek az önkéntes munkából, kapcsolatokat építsenek, tapasztalatokat cseréljenek, vagy csak egyszerűen beszélgessenek egymással. Mind az éves tevékenység, mind a rendezvény megszervezés jó mulatság, férfimunka volt.

Kitüntetések, elismerések átadása

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a polgárőr tevékenység területén elért eredményes munka elismeréséül a következő személyeket részesíti kitüntetés odaítélésében:

Polgárőr munkájuk elismeréseként az alábbi személyek a „Kiváló polgárőr” emlékplakett elismerésben részesülnek:

-Raisli Ákos, a Szent Márton Polgárőr Egyesület elnöke

-Tibold Barnabás Rórbert, a Téti Polgárőr Egyesület alapító tagja

-Tóth László, a Téti Polgárőr Egyesület alapító tagja,

-Hencz Istvánné, a Gönyűi Polgárőr Egyesület elnöke,

-Sinku Zsolt, a Soproni Polgárőr Egyesület tagja,

-Krisch László, a Soproni Polgárőr Egyesület tagja

-Becsei Szabolcs, a Gyarmati Polgárőr Egyesület elnöke,

-Móri Ferenc, a Tényői Polgárőr Egyesület elnöke,

-Németh Gábor, a Kónyi Polgárőr Egyesület tagja,

-Lukács Lívia, a Kónyi Polgárőr Egyesület tagja,

-Foki Andrea, a Páli Polgárőr Egyesület tagja,

-Nagy István, a Páli Polgárőr Egyesület tagja,

-Takács Miklós, a Rába-menti Polgárőr Egyesület tagja,

-Rokob Cintia, a Rába-menti Polgárőr Egyesület tagja,

-Ihász Ferenc – a Rábapordányi Polgárőr Egyesület tagja

-Szűrné Nagy Anett – a Rábapordányi Polgárőr Egyesület tagja

-Fekete József, a Győrszemerei Polgárőr Egyesület tagja

-Kőműves Ferenc, a Győrszemerei Polgárőr Egyesület tagja

-Horváth Marianna, a Győrszemerei Polgárőr Egyesület tagja

Polgárőr munkájuk elismeréseként az alábbi személyek a „Kiváló IFJÚ polgárőr” emlékplakett elismerésben és ifjú polgárőrség feliratú jól láthatósági mellény, póló, sapka felszerelésben részesülnek:

-ifj. Kiss Csaba – a Nyúli „Bűnmegelőző” Polgárőr Egyesület tagja

-Gémesi Katalin Kitti – a Nyúli „Bűnmegelőző” Polgárőr Egyesület tagja,

-Tárkányi Norbert – a Kónyi Polgárőr Egyesület tagja

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel hosszútávon együttműködő eredményes munkája elismeréséül emlékplakettet adományoz Kovács Miklós r. alezredesnek, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályvezetőjének.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel hosszútávon együttműködő eredményes munkája elismeréséül emlékplakettet adományoz Cséfalvay Attila újságírónak.

Polgárőr érdemkereszt elismerésben részesül:

az a személy, aki a polgárőr mozgalom érdekében kiemelkedő tevékenységet végez és munkájával jelentősen hozzájárult  a település, régió közbiztonságának javításához, a polgárőr mozgalom társadalmi elismeréséhez.

Polgárőr érdemkereszt „bronz” fokozata kitüntetésben részesül:

-Szabó Attila – a Nyúli „Bűnmegelőző” Polgárőr Egyesület elnökhelyettese

-Dusa Barna – a Rába-menti Polgárőr Egyesület elnöke

-Rebenek István Imre – a Kónyi Polgárőr Egyesület tagja

Polgárőr érdemkereszt „ezüst” fokozatába kitüntetésben részesül:

-Somogyi Károly – a Jánossomorja Polgárőr Egyesület tagja

Polgárőr érdemkereszt „arany” fokozata kitüntetésben részesül.

-Hitcser Ferenc –  a Mecséri Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője

-Nochta József – A Győrasszonyfai Polgárőr Egyesület tagja

-Horváth Gyula – A Győrszemerei Polgárőr Egyesület alapító tagja, (Győrszemere polgármestere)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel hosszútávon kifejtett eredményes, kiváló polgárőr munkájáért „Szent László” emlékplakett elismerésben részesíti Tokovicz Árpádot, a GYMS MPSZ elnökségi tagját, a Győrszemerei Polgárőr Egyesület elnökét.

Horváth Attila sajtófelelős