Megyei Közgyűlés

2015.03.11 17:45
Március 6-án tartotta a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség évértékelő és 2015-ös feladatszabó közgyűlését a Megyei Kormányhivatal dísztermében.
  Meghívott vendégként részt vett a rendezvényen Dr. Háncs Enikő, a GYMS Megyei Védelmi Bizottság Kabinetfőnöke, Horváth Róbert, az OPSZ alelnöke, Bárdos Zoltán, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Németh Lajos rendőr ezredes, főkapitány-helyettes, és Beke Zoltán tőzoltó alezredes, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság főfelügyelője.
  A napirendi pontok közül elsőként Csaplár Zoltán, a GYMS Megyei Polgárőr Szövetség Elnöke ismertette az elmúlt év eseményeit, munkáit, majd vázolta a 2015-ös év terveit, meghatározó feladatait.
  Németh Csaba, a GYMS MPSZ titkára ismertette a 2014-es év pénzügyi beszámolóját és az idei kölségvetési tervezetet. Ez alapján megállapítható volt, hogy a megye kiválóan gazdálkodik a pénzügyi forrásaival, központi támogatásaival.
  Major Béla, a Megyei Felügyelő Bizottság Elnöke tájékoztatta a meghívott egyesületi elnököket, hogy milyen ellenőrzéseket tartottak és ezeknek a vizsgálatoknak milyen eredménye lett. Kihangsúlyozta, hogy a legfontosabb az, hogy a támogatások elszámolása maximális pontossággal legyen elvégezve.
  Németh Lajos rendőr ezredes és Beke Zoltán tűzoltó alezredes felszólalásában kiemelte a kölcsönös együttműködés sikereit  mind a rendőrséggel, mind a katasztrófavédelemmel. Elismeréssel szóltak a megyei polgárőr szervezetek elhivatottságáról, segítő munkájáról.
  Horváth Róbert, az OPSZ alelnöke beszédében kiemelte, hogy 2015 az oktatás éve a polgárőrségnél. Kitért az adminisztrációs feladatok könnyítésének terveire, a fiatalok minél nagyobb számban való bevonására a polgárőr mozgalomba, illetve ismertette az ehhez kapcsolódó rendezvényeket.
  A közgyűlés második felében kitüntetések átadására került sor.  2014. évi munkájuk alapján kíváló polgárőr tevékenységükért az alábbi elismerésben részesülnek:
Arany Érdemkeresztet vehetett át: Reuter György Béla, a Likócsi Civil Kontroll Polgárőr Egyesület elnöke
Ezüs Érdemkereszttel jutalmazták: Komjáti Jánost, az Abdai Polgárőr Egyesület titkárát, Biliczki Józsefet, a Barátság Polgárőr Egyesület (PÉR) elnökét és Páli Istvánt, a Kunsziget Község Polgárőrségének tagját
Bronz Érdemkeresztet kapott: Horváth István, a Fertőszentmiklósi Polgárőr Egyesület tagja, Weisz Péter, a Kis-Duna Polgárőr Egyesület (Mosonmagyaróvár) tagja és Kránicz Ferenc, a Téti Polgárőr Egyesület elnöke

Kíváló polgárőr munkájáért megyei elismerést kapott Saru Dániel, az Abdai Polgárőr Egyesület tagja.

Polgárőrséggel való együttműködéséért és támogatásáért megyei elismerésben részesül Kráz Antal, aki az Öttevényi Polgárőr Egyesület részére ajánlott fel egy opel típusú személygépkocsit a polgárőr járőr szolgálat teljesítéséhez.

Takács Krisztián