Megyei Közgyűlés Győrszemerén

2023.05.09 12:51
A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség beszámoló közgyűlése
2023. május 5-én tartotta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség beszámoló közgyűlését Győrszemerén. A rendezvénynek a helyi sportcsarnok adott otthont, ahol a házigazda, Tokovicz Árpád, a Győrszemere Polgárőr Egyesület vezetője fogadta a polgárőr egyesületek vezetőit, tagjait és a meghívott vendégeket.
A gyűlés feladata az előző, 2022 év feladatainak, gazdálkodásának, a Felügyelő Bizottság beszámolójának, a 2023-as év költségvetési tervezetének elfogadása, valamint a felmerülő kérdések megtárgyalása.
A Himnusz elhangzása után Horváth Gyula, Győrszemere polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte, hogy ilyen nívós rendezvény kapott helyet a településen. Méltatta a polgárőrséget, mindazon sokrétű feladatot, amely a polgárőrök munkájuk során ellátnak. Jó tanácskozást kívánt a közgyűlés tagjainak, majd meghívott mindenkit egy szerény vacsorára, melyet a program végén szolgáltak fel.
Csaplár Zoltán, a megyei polgárőr szövetség tiszteletbeli elnöke tájékoztatta a megjelenteket, hogy Funk József, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke egészségügyi okok miatt nem vehet részt a rendezvényen, így helyette Tóth Gyula, a GYMSVM Polgárőr Szövetség elnökhelyettese veszi át aznapi feladatait.
Csaplár Zoltán levezető elnökként bemutatta a meghívottakat: Valiczkó Mihályt, a megyei közgyűlés képviselőjét, Horváth Róbertet, az OPSZ Honvédelmi és Ifjúsági alelnökét, Dr. Varga Péter r. dandártábornokot, rendőrségi főtanácsost, a GYMS VMRFK főkapitányát, Beke Zoltán tüo. alezredest, a GYMS Vármegye polgári védelmi főfelügyelőjét, Borsa Csaba r. ezredest, az OIF NYD-i Regionális igazgatóját, Kiss Istvánt, a Pannon-víz rendészeti, vagyonvédelmi és külső kapcsolatokért felelős osztályvezetőjét, Kun Szilviát, a Magyar Vöröskereszt GYMSVM igazgatóját, és a megyei járási rendőrkapitányságok vezetőit.
A napirendi pontok előtt a közgyűlés elfogadta jegyzőkönyvvezetőnek Csiba Lászlónét, jegyzőkönyv-hitelesítőnek Madarász Istvánt és Valiczkó Mihályt.
Az első napirendi pontban Tóth Gyula megyei elnökhelyettes tartotta meg a megyei szövetség 2022. évének beszámolóját. A közgyűlés a beszámolót ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
A második és harmadik pontban Németh Csaba, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség titkára számolt be a 2022. év megyei gazdálkodásáról, majd ennek elfogadása után ismertette a 2023. év költségvetési tervezetét. A tervezetet a közgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül egységesen elfogadta.
A negyedik napirendi pontban a megyei szövetség Felügyelő bizottsága képviseletében Lakat Judit bizottsági elnök számolt be a 2022. évben kijelölt egyesületek, illetve a megyei iroda ellenőrzésének eredményéről. A bizottság néhány hiánypótlás bemutatása után minden vizsgált egyesületet, és a megyei szövetség irodájának működését is rendben találta. A közgyűlés a Felügyelő Bizottság beszámolóját is egyhangúlag elfogadta.
A napirendek meghallgatása után kérdések, észrevételek nem merültek fel. Szót kért, és elmondta gondolatait Dr. Varga Péter megyei rendőrfőkapitány, aki vázolta a megye leterhelt migrációs helyzetét és Horváth Róbert az OPSZ alelnöke, aki a költségvetésről és a megszorításokról mondott pár gondolatot, kifejezve azon reményét, hogy év vége előtt még várható központi támogatás a megyei szervezeteknek, és ezáltal az egyesületeknek is. Valiczkó Mihály megyei alelnök annyival egészítette ki a beszédeket, hogy tájékoztatta az egyesületek elnökeit a pályázataik pozitív elbírálásáról, adott esetben. Megjegyezte: a minisztériumok, kormányhivatal maximálisan kiáll a polgárőrségek mellett és azon lesz, hogy minden pályázatot, amit polgárőr egyesületek nyújtanak be pozitívan bíráljanak el.
A közgyűlés második felében kitüntetések és elismerések átadása következett. Csaplár Zoltán a díjak átadására felkérte Horváth Róbertet, az OPSZ alelnökét és Tóth Gyulát a GYMSVM PSZ elnökhelyettesét.
A polgárőr tevékenység területén elért eredményes munka elismeréséül a következő személyek részesültek elismerésben:
Kiváló polgárőr emlékplakettet kapott
-Frikton Kálmán (Kis-Duna Polgárőr Egyesület)
-Kapás Zoltán (Nagycenki Önkéntes Polgárőr Egyesület)
-Horváth Iván (Nagycenki Önkéntes Polgárőr Egyesület)
-Trembeczi Zsuzsanna (Lövői polgárőr Egyesület)
-Dóka Zoltán (Mórichidai Polgárőr Egyesület)
-László Attila (Mórichidai polgárőr egyesület)
-Borsóné Anczenberger Edit (Gyarmati Polgárőr Egyesület)
-Szabó András (Rába-Menti Polgárőr Egyesület)
-Barcza Dániel (Rába-Menti Polgárőr Egyesület)
-Lakatos József Csaba (Magyarkeresztúr Polgárőr Egyesület)
-Velk Alexandra (Magyarkeresztúr Polgárőr Egyesület)
-Schwenk Gábor (Egyedi Polgárőr Egyesület)
-Nagy-Faller Adrienn (Egyedi Polgárőr Egyesület)
-Turner Julianna Anna (Egyedi Polgárőr Egyesület)
-Szilágyi Péter (Sobri Polgárőr egyesület)
-Varga Máté (Sobri Polgárőr Egyesület)
-Nagy Károly (Fehértói Polgárőr Egyesület)
-Kovács Gergely (Fehértói Polgárőr Egyesület)
Ifjú Polgárőr emlékplakett elismerésben részesült
-Bálint Roland (Magyarkeresztúr Polgárőr Egyesület)
-Erlitz Kristóf (Vági Polgárőr Egyesület)
Polgárőr érdemkereszt bronz fokozatát kapta
-Endrei László (Koroncói Polgárőr Egyesület)
-Csapó László (Lövői Polgárőr Egyesület
Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozatában részesült
-Borsó Roland (Gyarmati Polgárőr Egyesület)
-Dusa Barna (Rába-Menti Polgárőr Egyesület)
-Dezső Géza (Soproni polgárőr Egyesület)
Polgárőr érdemkereszt arany fokozata kitüntetésben részesült
-Németh Csaba (Kunszigeti polgárőr Egyesület)
-Gáli Szilárd (Kunszigeti polgárőr Egyesület)
A GY.M.S. M.-i Polgárőr Szövetség Tokovicz Árpád elnökségi tagot, Tét Járás Koordinátorát, külön tárgyjutalomban és elismerésben részesítette a polgárőr mozgalomban végzett színvonalas, tartalmi, irányító és kiváló vezetői munkájáért.
A polgárőrséggel való eredményes együttműködéséért emlékplakett elismerésben részesült
-Sipos Ibolya r. őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság, Közrendvédelmi Osztályának kiemelt főeladója
-Kozalk László r. zászlós, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Győri Rendőrkapitányság, Rendőrőrs Tét, Rendészeti Alosztály járőrparancsnoka
-Trucza Cecilía Éva r. zászlós, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Győri Rendőrkapitányság, Rendőrőrs Tét, Rendészeti Alosztály körzeti megbízottja
A kitüntetetteknek gratulálunk és további eredményes együttműködést kívánunk. Köszönjük eddig végzett munkájukat!
Az elismerések átadása után Csaplár Zoltán levezető elnök tájékoztatta a küldötteket, hogy a közgyűlés eredményes volt.
A hivatalos programot bográcsban főtt vacsora zárta.
Kép, szöveg: GYMSVM Polgárőr GYMS Vármegyei Polgárőr Szövetség