Megyei kitüntetettek a Nemzeti Ünnep alkalmából

2017.11.03 15:45

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc kezdetének 61. évfordulójára emlékezve, és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 28. évfordulója tiszteletére díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség a Fővárosi Büntetésvégrehajtási Intézet színháztermében.

Ünnepi megemlékezést mondott dr. Simon Miklós, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnöke.

Méltatta a 26 éves polgárőr mozgalmat, ami bebizonyította, hogy helytállással, szorgalommal, önkéntes munkával jobbá, biztonságosabbá tehetjük országunkat.

Az ünnepség keretén belül kitüntetések, elismerések átadására is sor került.

Pap Károly r. altábornagy ORFK vezetője főkapitányi dícséretben és tárgyjutalomban részesítette Tokovicz árpádot, a Győrszemerei Polgárőr Egyesület elnökét.

Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezteője, dr. Góra Zoltán tü. vezérőrnagy főigazgatói ajándék és tárgyjutalomban részesítette Peredi Lászlót, az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagját, a Szigetközi Mentőcsoport vezetőjét.

Az OPSZ elnöksége példamutató polgárőr tevékenységéért, eredményes, áldozatkész munkája elsmeréseként az „Az Év Polgárőre” kitüntetésben részesítette Gősi Tibornét, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület tagját.

„Az Év Polgárőr egyesülete” kitüntetésben részesült a Kónyi Polgárő Egyeüslet, elnöke Csányi Gábor.

„Az Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetést érdmelete ki Lüvi-Funk Alexandra, a Nyúli „Bűnmegelőző” Polgárőr egyeüslet tagja.

Életmentésben tanúsított bátor magatartás elismeréseként az OPSZ Elnöki dícséretben és jutalomban részesíttte Csaplár Attilát és Sönher Jánost, a Mecséri Polgárőr Egyesület tagjait.

 

Képen balról jobbra:

Peredi László, Lüvi-Funk Alexandra, Csaplár Attila, Tokovicz Árpád, Gősi Tiborné, Sönher János, Csányi Gábor, Csaplár Zoltán MPSZ elnöke