Megtartotta évnyitó közgyűlését a GyMSM Polgárőr Szövetség

2014.02.28 15:00

Megtartotta évnyitó közgyűlését a GyMSM Polgárőr Szövetség.

A GyMS Megyei Rendőrfőkapitányság előadótermében február 28-án 15 órakor megtartotta évnyitó, és évértékelő közgyűlését a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség. A meghívásnak eleget téve a rendőrség, a katasztrófavédelem, a megyei Közgyűlés, a Vöröskereszt, az Országos Polgárőr Szövetség és a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség vezetői, küldöttei is részt vettek.

Csaplár Zoltán alelnök köszöntötte a vendégeket és a meghívott egyesületi elnököket. Beszédet mondott Gangl András megyei elnök, Major Béla, a megyei szövetség felügyelő bizottságának elnöke, a megyei lovas polgárőrök vezetője, Cseh István, az OPSZ elnökségi tagja, Németh Csaba megyei titkár, Németh Lajos ezredes a rendőrség, Beke Zoltán alezredes pedig a katasztrófavédelem megbízottjaként. Felszólalt Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Borbélyné Nagy Ágnes, a Vöröskereszt megyei igazgatója is. Cseh István felszólalásában tolmácsolta Túrós András Elnök úr köszönetét, a megye polgárőreinek áldozatos munkája elismeréseként, illetve továbbította a 2014 év fontosabb feladatait, pl. a külterületek biztonságának fontosságát.

A közgyűlésen értékelték a 2013-ban végzett munkát, ismertették a pénzügyi beszámolót. A 2014-es év feladatait, költségvetését az elnökök egyhangú kézfeltartással szavazták meg.

Ezután Csaplár Zoltán felkérte Gangl András elnök urat és Cseh István OPSZ küldöttet, hogy adják át a 2013. évi kiváló polgárőr munkájáért járó emlékplakettet az érintett polgárőröknek. Akik kapták:

Soproni Polgárőr Egyesülettől: Kovács István, Óvádi Károly, Mátyás Zoltán

Nagynajcsi „Pajzs” Polgárőr Egyesülettől: Miletics Istvá, Vadász Róbert valamint a Vámosszabadi Polgárőr Egyesülettől: Nagy Géza, Csala László.

A Közgyűlés állófogadással zárult.