Majális Ásványrárón

2014.05.03 12:20

Verőfényes napsütésben rendezte meg az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület a majálissal egybekötött Flórián-Napot.

Az egyesület mindkét feladatát kiváló eredményekkel látja el. Tagságuk 25 főt számlál. A szervezet Elnöke Horváth Balázs, a tűzoltók vezetője Peredi László, míg a polgárőröket Horváth Frigyes irányítja. Munkájukat segíti még Tomposné Eti egyesületi titkár is. Büszkék rá, hogy a programokat mindenféle segítség  és támogatás nélkül tudták megrendezni.

 A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gangl András, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

 Az ásványrárói sportpálya területén a kora délelötti óráktól fogadták az érdeklődőket a majális szervezői. A szentmise után kispályás labdarúgó torna, tűzoltó bemutató, lovaskocsikázás, lovaglás, íjászat és aszfaltrajzverseny is szerepelt a programok között. A legnépszerűbb látványosság az a csodálatos állapotú veterán tűzoltóautó volt, amit az egyesület az ausztriában élő Szemethy Károly segítségével kapott ajándékba. Jótékony cselekedetét egy dísztábla örzi a tűzoltóautó oldalán.

 

  A főzőversenyt sok csapat felvállalta, a különféle ízeket egy szakavatott zsűri értékelte. Az elkészült étkeket aztán a látogatók jóízüen elfogyaszthatták.

A nap zárásaként a sportpályán üzemelő Sportbüfé egy zenés utcabállal kedveskedett a rendezvényt megtisztelő vendégeknek.

 

Takács Krisztián