Lovas polgárőr vizsga Kajárpécen

2019.06.14 17:34

  A Kajárpéc Polgárőr Egyesület és az OPSZ Lovas Tagozat szervezésében 2019. május 25-26-án lovas polgárőr járőrvezetői képzés és gyakorlati szintfelmérőre került sor a Győr-Moson-Sopron megyei Kajárpécen kialakított gyakorló és vizsgapályán.

  A képzésen az abdai, écsi, kónyi és kajárpéci lovas polgárőrök vettek részt Molnár Tamás gróf. Széchenyi István emlékérmes lovasedző vezényletével. A szombati nap a közös munka és gyakorlás ideje volt, majd vasárnap reggel nyílt lehetőség a gyakorlati szintfelmérő teljesítésére. A gyakorlati vizsgák elbírálásában Pénzes Gábor, az OPSZ Lovas Tagozat elnökségi tagja is részt vett. A szintfelmérőre jelentkezett lovasokat az oktatók a járőrvezetői feladatokra kellően felkészültnek ítélték, így 5 fő és lova sikeres vizsgát tett.

  Az oktatási eseményre mindkét nap kilátogatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Csaplár Zoltán is, aki sikeresnek értékelte a rendezvényt.

  Major Béla megyei lovas polgárőr koordinátor, akinek aktív szerepe volt nemcsak a szervezésben, de a gyakorló pálya kialakításában is, szintén eredményesnek értékelte képzést. „A lovasok rendkívül hasznosnak ítélték a foglalkozásokat, és úgy döntöttek, hogy ezeket időnként megismétlik edzés és tanulási jelleggel. Ez ügyben számítanak az OPSZ Lovas Tagozatának segítő támogatására az oktató szakember biztosításában. A kiválóan sikeres két nap után, a megye lovas polgárőr csapata tovább erősödött” – nyilatkozta Major Béla.