Kutyás találkozó Gyarmaton

2023.03.10 10:19
Március első szombatján a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség Kutyás tagozata megbeszélésre, ismerkedésre hívta az érdeklődő polgárőröket. Borsó Roland, a tagozat megyei vezetője szeretne minél több ilyen jellegű szakmai napot tartani, ahol a kutyás szolgálatot vállaló polgárőrök megismerhetik a kutyás tagozat felépítését, működését, részt vehetnek olyan kiképzési programokon, ahol nem csak a kutyák, hanem a gazdáik is képzett és vizsgázott oktatók mellett sajátíthatják el azt a tudásanyagot, amely a hivatalos és törvényes szolgálat ellátásához elengedhetetlen. Kilenc új érdeklődőt fogadtak a mostani megbeszélésen, három ifjú polgárőr is jelezte, hogy részt venne a kiképzéseken. A tagozat vezetője nem győzi hangsúlyozni, mekkora értéke van annak ,ha a fiatalok állnak a kezdeményezés mögé, hiszen az állattal való foglalkozás életmódváltó tevékenység is.
A gyakorlati megvalósításhoz Gyarmat településről több segítséget is kaptak, a focipálya melletti területen kiképző központot hozhattak létre, a település határában épülő gyorsforgalmi út építtetője pedig az akadálypálya megépítéséhez biztosított raklapokat.
A foglalkozásokat szombati napokon tartják majd, melyekre folyamatosan várják az érdeklődőket, illetve Rolandnál is lehet jelentkezni, a borso.roland@gmail.com email címen.