Közösségépítés közös élményekkel (Látogatás a Liszt Ferenc Repülőtéren)

2021.07.05 15:56

Négy év után újra „fellegjáróknál”, vagy inkább azok földi kiszolgálóinál és múzeumi pihenőhelyén járt a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közösségének 23 ifi tagja, valamint 21 polgárőr, támogató partner és segítő pedagógus.

A Liszt Ferenc repülőtéren tett látogatás most is felülmúlta a várakozásokat. „A beléptetés biztonsági eljárásától, a gépek gyors kiszolgálásán, a le- és felszálló gépek látványán, a hatalmas tűzoltó járműveken, eszközökön keresztül, az „iparosított madárhessegetésig” nagyon sok új, első hallásra szinte hihetetlen információt kaptunk, mindezt repülési esetekkel színesítve. A program végén pedig megismerkedhettünk a MALÉV időszak repülőgépeivel, utastereikkel, pilótafülkéikkel.” Ez négy éve írtam, de ma is aktuális azzal a különbséggel, hogy most először a múzeumot nézte meg a csoport. Azok az ifik, akik akkor velünk voltak, ma már ifjú, vagy már felnőtt polgárőrök, de néhányan most is részt vettek a programon, részben a program iránti nosztalgia, részben amiatt, hogy ma is tagjai a közösségnek, mely jelentős számú, 15 új taggal gyarapodott tavaly ősszel.

Az idei programot tovább színesítette, hogy útközben a kiránduláson részt vevő 44 fő megtekintette a Tatai Fényes Tanösvényt, ami szintén maradandó élmények forrása volt.

A kirándulás útiköltségének fedezetét NEA pályázati támogatásból biztosította az egyesület.

A kirándulás nem titkolt kettős célja – mely a résztvevők és szervezők szerint is megvalósult – az volt, hogy vonzó programot nyújtson az ifiknek, ugyanakkor erősítse az ifjak közösségen belüli, a közösség és a felnőtt polgárőrök közti összetartozás érzését.

 

Horváth Attila egyesületi sajtófelelős

Fotók: Újhelyi Jácint