Közösségépítés a pótmajálison

2021.05.25 17:08

Majdnem lőttek a programnak, de aztán minden jól sült el.

A Gönyűi Polgárőr Egyesület lövészettel, főzéssel egybekötött összetartását majdnem megakadályozta az időjárás, de végül is, az időnként szemerkélő esőben, a balesetvédelmi oktatás után sor került a trapp és kispuska lövészetre, fedő alatt főtt a marhapörkölt és tető alatt evett, beszélgetett a tagság jelen lévő része.

  Azt tartottuk szem előtt, hogy végre csoportosan is találkozhattunk egymással, és hosszú kihagyás után úgy gondoltuk, itt az ideje a közösség összetartásának megerősítésére, egy kézfogásra, jó szóra, váll lapogatásra, ugratásra, a jövőben várható feladatok megbeszélésére.  A másik ok a hagyományok folytatása volt. Már évek óta a Gönyűi Lövészklub Sportegyesület lőterén majálisoztunk, lőttünk, főztünk, játszottunk labda- és egyéb játékokat felnőtt és ifi társainkkal. A lövészklub idén is szeretettel, felkészülten, jó házigazdaként várta a polgárőröket. Köszönet érte – mondta el Hencz Istvánné, az egyesület elnöke.

A rendezvény, ahol a tagok mintegy fele vett részt, (a többi dolgozott, egyéb sürgős elfoglaltsága adódott, vagy éppen – sajnos – lebetegedett), beváltotta a reményeket és bizonyította, hogy az egység és a tenni akarás töretlen.

Sajnos fényképek is alig készültek, mert mindenki annyira jól érezte magát, hogy elfeledkezett a „dokumentálásról”.

 

Horváth Attila, megyei sajtófelelős