Közlekedésbiztonsági nap Péren az Öveges József Általános Iskolában.

2019.05.28 16:24

Fontosnak tartjuk a gyermekek közlekedési ismereteinek bővítését és a balesetmentes közlekedésük elősegítését. Ezért 2019 április 03. -án és 2019 április 10.-én Péren az Öveges József Általános Iskolában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs együttműködésével közösen közlekedésbiztonsági napot tartottunk melyet a tanulók is nagy érdeklődéssel fogadtak.

 

A program keretében gyakorlati oktatásra került sor, melyet megelőzött az elméleti oktatás 2019 január 16.-án és 2019 január 23.-án.

A gyermekek a település egyik legveszélyesebb kereszteződésében (Rózsa utca- Petőfi Sándor utca) gyakorolhatták gyalogosként az úttesten való átkelés szabályait és kerékpárosként a kanyarodási szabályokat (pl: balra nagyívben és a jobbra kisívben kanyarodást).

 

Célunk a közlekedési szabályok megismertetése mellett a gyakorlatiasság hangsúlyozása volt, hogy az elméleti tudásukat a gyakorlatban is tudják alkalmazni, valamint a közlekedésük során előforduló veszélyhelyzeteket időben felismerjék.

 

A rendezvény sikeres lebonyolításában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs körzeti megbízottja, Szabó Balázs rendőr főtörzsőrmester - aki egyben az iskola rendőre is-, Szabó Arnold rendőr főtörzsőrmester, valamint Gerendai Sándorné nyugállományú rendőr őrnagy, polgárőr vettek részt.