Közgyűlés Koroncón

2015.02.24 08:04

A Koroncói Polgárőr Egyesület

2014 évi szakmai beszámolója

Az  idei évet járőrözés során, és bejelentések során a következő eseményeket tapasztaltuk, illetve ezek eseményekben segédkeztünk.

-Közuti balesetben való segítségnyújtás.

2014.04.03-án 14 h-kor. Jelenlévők:Gaál Tibor, Sárközi Béla Tibor,

Zöldmajorból eltűnt beteg keresése:

Reggel eltűnt személyt du.15.h- kor értesülve, a környék polgárőreivel együtt keresve épségben megtaláltuk. Itt a veszély fent állt abban is, hogy a tájékozódása nem volt jó, és gyógyszere nem volt nála, amit szükségesnek láttak a gondozók.

Itt sokan részt vettünk.

Rendbontás Haraszton:

Bejelentésre mentünk ki Harasztra, hogy az utcán emberek nem tudnak viselkedni.

Megjelenve négy autóval, 12 polgárőrrel, a rendbontásnak vége lett.

2014 július elején, egyesületünk átvehette az új Skoda Yeti gépjárművet, amit az önkormányzat segítségével pályázati úton nyertünk.

- Kerékpár regisztráció folytatása a faluban. Idáig több mint 250 kerékpár van regisztrálva.

-2012.08.16.-án a bodzafesztiválon, egyesületünk vállalta a felállított berendezések őrzését mind a két nap, és annak lebonyolításában való segítségnyújtást. Részvettünk a helyi főzőversenyen is, ahol egyesületünk 100 adag ételt osztott ki. Ezen a rendezvényen szinte teljes létszámmal vettünk részt.

Újabb eltűnt személy keresése:

Bagi Lajos eltűnt kb.15.h-kor, és minket értesítve17h-kor megkezdtük a keresést.

Itt a rendőrség megérkezéséig saját irányítással, utána pedig a rendőrség által kapott feladatként jártunk el. 23.30-ra, az eltűnt személyt megtaláltuk. A megtaláló Endrei Lórántné.

Baleseti helyszínelés:  Petőfi utcában egy motoros frontálisan nekiütközött az út szélén parkoló autónak, így a rendőrség megérkezéséit, valamint a továbbiakban is segítettünk.

Eltűnt személy: Mire bejelentették volna a személy hiányát, addigra vissza is vittük.

Itt is a figyelem volt az, ami miatt ilyen gyorsan megoldódott a probléma.

Intézkedő: Gaál Tibor és személyem.

- Sport. Továbbra is jelen van a polgárőrség a hazai mérkőzéseken, és segíti, a sport egyesületnek, a mérkőzések lebonyolítását.

Rendőri járőrözés. Idén is voltak közös járőrözések a rendőrséggel együtt, amin események nem voltak.

Koroncói Tutti Judo club verseny, a gépjárművek parkolásában segített a polgárőrség, mint minden évben, hogy minél célszerűbben tudjon elférni az a sok autó, amivel a versenyzőket szállítják.

- November 1.-jén a halottak napján is, minden nap jelen volt egyesületünk a temetőnél, figyelve a közbiztonságot, illetve segítségnyújtás volt a másik cél, ami miatt rend szeressen, figyelünk embertársainkra.

Nov.28-án orvosi rendelő átadása: Itt egy ünnepélyes átadóval és utána egy állófogadással, valamint bállal folytatódott ez a nap. Feladatunk a forgalom irányítása, valamint a rendezvény felügyelete volt.

December 05-én.: télapó rendezvény biztosításában vettünk részt, ahol a gyerekek örömére egy szabadtéri mulatság került megrendezésre.

Decemberben az ünnepek alatt is folyamatosan láttunk el szolgálatot Koroncó területén.

2014.12.23.                                                                              Madarász István  elnök