Körözött személyt fogtak

2015.02.24 08:01

Fehér Attila levéli polgárőr elnök jelentése a településükön január 31-én történt eseményekről:

"A fenti napon 20.10 órakor bejelentést kaptam, miszerint Levél községben, a Vasút utcában egy fiatal, ismeretlen pár az egyik házhoz becsengetett, hogy a hidegre való tekintettel engedjék be őket. A jelzett időben szolgálatban nem volt senki, így értesítettem Boros Attila polgárőrt, aki a közelben lakik és együtt kerestük a személyeket, akiket a jelzett utcában meg is találtunk.... Kérdésemre „tudok valamit segíteni?”, a következő választ adták: Nagyon hideg van és egy olyan helyet kerestek, ahol megihatnának egy kávét vagy egy teát, de már sietnek is a vonatra mert Győrbe indulnak. Elmondták továbbá, hogy Hegyeshalomból érkeztek vonattal és a következővel tervezték a tovább utazást.
Ekkor értesítettem a helyi KMB-t, akinek pontos személyleírást adtam róluk. Ő nem tudott a helyszínre jönni, mert rendőrségi akcióban vettek részt. Később azonban arról tájékoztatott, hogy jelentésünk alapján értesítette az ügyeletet, az ügyelet a megadott vonaton tartózkodó Készenléti Rendőrség járőrét, akik igazoltatták az adott személyeket. Az igazoltatás során megállapították, hogy a pár férfi tagja körözés hatálya alatt áll.
További „adatgyűjtés” során megállapítottam, hogy a pár a bejelentés és a találkozásunk idejéig eltelt idő alatt (kb 15 perc) legalább 4 házhoz csengettek be, arra hivatkozással, hogy hideg van, valamint a vonatok indulása után érdeklődtek.
Az esetet, tájékoztatásul a teljes tagság részére feldolgoztam, és felkértem, hogy a lakosság tájékoztassák."