Konfliktuskezelési képzés Gönyűn

2019.11.26 19:45

A szolgálat közbeni jó intézkedés egyik legfontosabb mozzanata a helyesen megválasztott kommunikáció

A címben írt gondolat hívta életre az október 5-én és november 16-án, a Gönyűi Polgárőr Egyesület felnőtt és ifjú tagjai számára megtartott programot.

A  2x3 órás képzés  során a résztvevők megismerkedtek a konfliktusok kezelésének megválasztható módjaival, lehetséges stratégáival. Bepillantást kaphattak saját leggyakrabban alkalmazott konfliktuskezelési eszköztárukról, és arról, hogy hogyan lehet tudatosan megválasztani  a mindennapi életben és a polgárőr szolgálatban a helyzethez, és a kívánt eredményhez megfelelő kommunikációs stílust.

Egy konfliktushelyzetben a cél a megfelelő együttműködési felület megtalálása a felek között, de ezt gyakran felülírja aktuális érzelmi állapotunk. A képzés eredményeként a résztvevők könnyebben és tudatosan meg tudják választani azokat a kommunikációs módokat szolgálati feladataik közben, amelyek alkalmasak nehéz helyzetek kezelésére, és a bátor helytállásra egyaránt.

A résztvevők élvezettel vettek részt a két alkalmas képzésen, melyet dr. Bokodi Márta tréner, az általa összeállított metodika alapján tartott a tagjaink számára.

• Az interaktív, gyakorlati példákon keresztül remélhetőleg új tapasztalatokkal sikerült felvértezni a résztvevőket, így nemcsak lelkesebben, hanem talán eredményesebben tehetnek a település közösségéért – mondta a képzés vezetője.

A program finanszírozására az Egyesület vezetése a NEA pályázatok 2019-re vonatkozó kiírásai közül a Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása keretében elnyert 200.000 Ft egy részét használta fel.

Horváth Attila sajtófelelős