Kirándultak a gönyűi polgárőrök

2015.06.09 22:41

Köszönet és kikapcsolódás „öregnek”, fiatalnak

A Gönyűi Polgárőr Egyesület és az egyesület által koordinált ifjúsági program vezetői úgy döntöttek, hogy az eltelt időszak munkáját – mind a polgárőrök, mind az ifjú társak felé – elismerve, megköszönve ez alkalommal részben közös programon vesznek részt. Együtt tesznek látogatást a Parlamentben, annak környékén, ezt követően a fiatalok az Önkormányzat által biztosított busszal hazautaznak, hogy a nap délutánját még családi körben tudják eltölteni, az „öregek” pedig Etyekre tartanak piknikezni.

A Parlament megtekintését Kara Ákos Országgyűlési Képviselő Úr támogató közreműködése alapján képviselői jeggyel tekintettünk meg. Köszönjük a lehetőséget mindazoknak, akik Gönyűtől Budapestig közreműködtek a program létrejöttében.

Az Országházban szerzett élmények rövid feldolgozása után József Attila és Nagy Imre szobrát, majd a Duna vízén horgonyzó Lajta monitort (folyami hadihajót) ismerhettük meg kívül, belül, alul, felül.

A közös program végére élményekkel telve, de elfáradva mindenki elindult további úti célja felé. (Az ifjak a jövő hónapban még az „első tanév évzáró” bónusz programján vesznek részt Véneken, tábor keretében.)

A polgárőrök – akikre viszont Gönyűn a „szokásos” szolgálat ellátása vár – délután az Etyeki Piknik forgatagában részben „kiengedték a gőzt”, tovább erősítették a csapatszellemet, meg magukhoz vették, mi szemnek, de főleg szájnak ingere. Jó helyen, jó társaságban gyorsan telt az idő, így ismét a "csúcson" kellett abbahagyni, (azaz, ismét akkor kellett indulnunk, amikor már táncos, zenés, nótás volt az egész borvidék hangulata).

Közkívánatra még az idén folytatjuk, mind az ifjúsági programot, immár a „2. évfolyammal”, mind a csapatépítő lazítást, várhatóan hazai pályán, családi nap keretében.

(Horváth Attila sajtófelelős, az ifjúsági program koordinátora)