Júliusi majális, melyben volt köszönet

2020.07.22 14:02

Egészségházat avatott fel dr. Kara Ákos országgyűlési képviselő 2020. július 10–én. Mi köze ennek a Gönyűi Polgárőr Egyesület majálispótló összejöveteléhez? Annyi, hogy az avató ünnepségen köszönte meg a falu vezetése a civil szervezetek – köztük a polgárőrök – közreműködését a járványhelyzettel kapcsolatos feladatok segítésében, végrehajtásában. Major Gábor polgármester üveg plakettet adott át az egyesület elnökhelyettesének, mellyel elismerte a polgárőrök által tanúsított helytállást, és ezt a plakettet a júliusi összejövetelen vehette kézbe és örülhetett neki az egyesület tagsága.

A júliusi majálison, melyre – a járvány miatt későbbi időpontban, immár hagyományosan – a Gönyűi Lövész Egylet lőterén került sor, együtt szórakoztak az ifjú, fiatal és az idősebb polgárőrök. Örültek annak, hogy a járvány elmúltával, vagy szünetében együtt lehetnek, személyesen beszélhetik meg az elmúlt időszak eseményeit, élményeit, és szórakozhatnak kicsit a mindennapi feladatok teljesítése közben.

Az összetartozást erősítő rendezvényt lövészet, vidám játék és közös főzés színesítette. Ez utóbbihoz állandó szponzorunk, a Wiesbauer Dunahús Kft. járult hozzá alapanyaggal. A jelenlévők egy része munkával, a többség pedig étvágyával segített abban, hogy az elkészült étel „elpusztítása” maradéktalanul teljesítésre kerüljön. Ebben sem vallottak szégyent.

Az egyesület tagjai remélik, hogy a járvány nem teszi ismét próbára sem a lakosságot, sem az önkormányzatot, sem a civileket, de ha kell, ismét óvják az időseket, teljesítik rendkívüli kötelességüket. Mindezt úgy, hogy az alapfeladatukat, a bűnmegelőzést, a közrend, közbiztonság védelmét is maradéktalanul ellátják.

Horváth Attila sajtófelelős