Járási Családi Nap Rábapatonán

2018.07.24 16:53

Családi Napot tartottak  Csorna Járás polgárőrei

A tavalyi sikeres rendezvényt megismételve, hagyományteremtő szándékkal Családi Napot szerveztek  Csorna Járás Polgárőr Egyesületei Rábapatonán. A rendezvényt Takács Viktor, a Rábapatonai Polgárőr Egyesület elnöke nyitotta meg, majd Csaplár Zoltán, a Győr-moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, és Molnár-Nagy Béla, Rábapatona polgármestere is köszöntötte a résztvevő egyesületek tagjait és családjaikat A beszédeket követően kezdetét vette a sokak érdeklődését kiváltó főzőverseny, melyre több csapat is benevezett.. A délelőtt Folyamán színes programok várták a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt. Volt ,talicskában cipelés”, zsákban ugrás és a mindenki arcára mosolyt csaló „fenéklufi” pukkasztás is. a gyermekek  kipróbálhatták a négykerekű quadokat, lovagolhattak, KRESZ-pályán mérhették össze tudásukat, képességeiket, tesztet tölthettek ki, akár szüleikkel közösen. A Sör-olimpiára, illetve a sörivó versenyre a legbátrabb, legrutinosabb versenyzők jelentkeztek. Az időközben elkészült ételeket háromtagú zsűri értékelte. Az ebédet követően került sor került a várva várt  kötélhúzó versenyre, melyet ezúttal Rábapatona csapata nyert meg. A versenyek után a Bogyoszlói Férfi Dalkör katonadalaira mulathatott a társaság. Az eredményhirdetésen a különböző versenyszámok legjobbjait díjakkal jutalmazták. A családi napot  férfi és női focitorna zárta. Köszönjük a járási koordinátornak, Csányi Gábornak és szorgos csapatának, hogy az idei évben is vendégül látták a polgárőr egyesületeket. A Családi Nap jó lehetőséget arra, hogy "fehér asztal” mellett jobban megismerjék egymást az egyesületek tagjai,megbeszélhessék ügyes-bajos dolgaikat, elfogadják, segítsék egymást. Önzetlen munkájuk mellett időnként hasznos, ha lazíthatnak egy kicsit. Jövőre Rábapordány ad otthont a Csorna Járási Polgárőr Egyesületek soron következő Családi Napjának.

Csányi-Kovács Beatrix

GYMS MPSZ sajtóreferens