Ismét sikeres évzárás a Soproni Polgárőr Egyesületnél

2020.01.09 19:17

Szilveszter előestéjén tartotta a Soproni Polgárőr Egyesület szokásos évértékelő összejövetelét  a városvezetés, a Megyei Polgárőr Szövetség, a Rendőrség és a szponzorok képviseletében. A rendezvénynek a soproni Hubertus Étterem adott helyet.

Az évértékelést Vig József Attila elnök ismertette. A több polgárőr szakterületet magában foglaló egyesület kiemelkedő számszerű eredményei ismét alátámasztják, hogy a  rendőrségi közös szolgálatokban, a külterületi szolgálatokban, a gépjármű felderítési szolgálatban, a határőr szolgálatban, az erdő és tavak felügyeleti szolgálataiban, a közterületi szolgálati órákban kiemelkedő eredményt ért el az egyesület.

Sopron Megyei Jogú Város Polgármestere Dr. Farkas Ciprián, mint egyesületi polgárőr is méltatta, és megköszönte  az egyesület eredményeit. Ő az a ritka polgármester aki előbb volt a Soproni Polgárőr Egyesület tagja, mint megválasztott polgármester. Itt kell megjegyezni, hogy a város és térsége országgyülési képviselője Barcza Attila is jó ideje a polgárőrség tagja.

A polgármesteri hozzászólásnak is témája volt a tervezett motoros szolgálat bevezetése, aminek ötletét Dr. Farkas Ciprián adta. Az egyesület ehhez, a motorok és az azokhoz szükséges  speciális felszerelések, berendezések beszerzéséhez kéri a megyei szervezetek, és a város támogatását.

  Csaplár Zoltán a Megyei Polgárőr Szövetség  elnöke is méltatta az egyesület munkáját, aki elmondta, hogy több megyei rendőrségi fórumon is dicséretben részesítették a Soproni Polgárőr Egyesületet.

A rendőrség részéről Hatos István r.ezredes kapitányság vezető helyettes köszönte meg az egyesület éves kiemelkedő munkáját, ami nélkül már nehezen teljesült volna a Kapitányság 2019 éves elvárása.

A hozzászólások után következett a tagok szolgálati óráinak differenciált felosztásával való ajándékutalványok átadása.

Az összejövetelt megérdemelt vacsora követte.

 

Sopron,2020,01.02.

                                              Török László

                       Gy-M-S M Polgárőr Szövetség alelnök

                                    SPE ügyvezető-alelnök