Iskolai polgárőrök sikeres „évzárója” Nyúlon

2023.06.23 20:31

  A polgárőr utánpótlás nevelés évtizedekre nyúlik vissza a nyúli Pilinszky János Általános Iskolában. Évről évre egyre több általános iskolás gondolja úgy, hogy szeretne tenni társai és környezete szubjektív biztonságérzetéért, segítené iskoláját és települését.

Az iskolai polgárőrök szoros, együttműködő kapcsolatot ápolnak a Nyúli Bűnmegelőző Polgárőr Egyesülettel, akik segítik, tanítják, támogatják a gyerekeket.

Egész éves önzetlen szolgálatukért az Egyesület egy kerékpáros túrát szervezett a 24 főből álló utánpótlás csapatnak Pannonhalmára, ahol a Pannonhalmi Rendőr és Katasztrófavédelmi Örs látta vendégül egy kis szakmai bemutatóra a csapatot, valamint a nyúli polgárőrök jóvoltából frissítő italok, finom ebéd és fagylaltozás várta a gyerekeket.

A tanévzáró ünnepségen jutalomban és oklevélben részesültek az Intézmény iskolai polgárőrei.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Iskolából elballagó diákok, a 14 éves kort betöltve, ifjú polgárőrökként csatlakoznak az Egyesülethez. Idén három diák érte el a korhatárt, akik továbbra is vállalták az önzetlen, önkéntes szolgálatot ifjú polgárőrként.

 

Lüvi-Funk Alexandra

tanító, polgárőr,

polgárőr ifjúsági referens