Ifjú Polgárőr Centrumok Találkozója Szerencsen

2021.11.08 15:32

 

Az Országos Polgárőr Ifjúsági Tagozat szervezésében október 22-23-án került sor az Ifjú polgárőr centrumok találkozójára. A Szerencsi Ifjú Polgárőr Bűnmegelőzési Centrum a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban adott otthont a programnak, melyen megyénkből 5 ifjú polgárőr: Pusztai Vivien (Gönyű), Hudák Dominik (Gönyű), Méder-Böjthe Zsombor (Gönyű), Szabó Bálint Béla (Nyúl), Laposa Ádám (Nyúl), valamint Funk József a GYMS-MPSZ elnökhelyettese és Lüvi-Funk Alexandra GYMS-MPSZ ifjúsági polgárőr referense, vettek részt.

A találkozó lehetőséget nyújtott a párbeszédre az ifjú polgárőrök között önként vállalt polgárőri feladataikról, melyben szakmai útmutatót nyújtott számukra, valamint az őket támogató és segítő polgárőr pedagógusok számára, Bán Gábor OPIT elnök és Horváth Róbert OPSZ elnökhelyettes előadása, beszámolója az ifjú polgárőri szerepkör fontosságáról, az utánpótlás jelentőségéről. Az elméleti fejlődés mellett a gyakorlati ismeretek bővítésére is lehetőséget nyújtott a GOWS Egyesület által tartott képzés, mely a konfliktuskezelés és támadás elhárítási tréningen mozgatta meg a fiatalokat.

Október 23-án 1956 m-es futással tisztelegtek ifjú polgárőreink nemzeti hőseink előtt.

A találkozó zárásaként az „Ifjú polgárőr fórum” fontos kérdésévé vált a fiatalok között, hogy mikor lesz lehetőségük találkozni egymással újra, hiszen ez a két nap maradandó élményekkel töltötte fel őket.

Köszönjük az OPIT-nak a szervezést, a BAZ-MPSZ-nek a vendéglátást, az ifjú polgárőröknek pedig a múltbéli és jövőbeni önkéntes szolgálataikat, amit közösségük szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében tesznek.

 

Győr, 2021. október 25.                                                      

Lüvi-Funk Alexandra

GYMS-MPSZ ifjúsági referens