Ifjú drón pilóták a biztonságért

2019.10.16 19:57

Úgy kezdődött, hogy a 2019 nyarán „születésének” ötödik évfordulóját ünneplő közösség drónt kapott használatra a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetségtől. Az átadásra a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közösségének nyári táborozása alatt került sor, ahol a tagok nagy örömmel fogadták a hasznos, majdan a szolgálatot segítő, élőkép közvetítésére alkalmas „okos” eszközt.

Természetesen azonnal röptettük volna eszközt, de azért győzött a megfontoltság és elcsomagoltuk az ajándékot, míg hazaérünk és megtesszük a szükséges felkészítő és szervező intézkedéseket, lépéseket. Ennek keretében a fiatalok koordinátora, az ifjú polgárőrök mentora beleásta magát a szervezési, adminisztratív feladatok gyűjteményébe, az egyesület vezetése pedig két fiatalt beiskolázott a Drón Akadémiára. Fiatal társaink – Bodó Péter és Molnár Dávid – az alapos elméleti felkészítés után sikeres vizsgát tettek és már drón pilótaként érkeztek haza.

Már túl vagyunk néhány próbarepülésen, még a biztosítás megkötése és a szolgálat dokumentálásának kialakítása van hátra, melyet követően megkezdődik az égi szolgálat is, mely különösen nagy létszámú rendezvények alkalmával, illetve másként nehezen megközelíthető helyeken ad hasznos segítséget.

Bízunk benne, hogy ez az eszköz is hozzájárul a település biztonsági komfortérzetéhez.

Jó repülést, jó szolgálatot!

Horváth Attila sajtófelelős